Advert
Advert

Okullar 30 Nisan'a kadar açılmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi

Okullar 30 Nisan'a kadar açılmayacak
Bu içerik 3003 kez okundu.
Advert

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları şu şekilde;

 

Toplantıya başladık ve Bakanlık olarak Bilim Kurlu ile beraber tartışma yapma fırsat bulduk. Meseleye nasıl baktığımızı paylaşma fırsatımız oldu. Dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir durum. Bizim için öncelikle çocuklarımızın sağlığı birinci referans noktamız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları günlük olarak izleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Biz uzaktan eğitime başladık. Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulumuzun önerileriyle bütün bu çalışmalarımıza baktığınız zaman eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarının telafisi konusunda her türlü senaryoya hazırız. Gereğini yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Önümüzdeki evde eğitim sürecin 30 Nisan tarihine uzattık. 

 

Ücretli öğretmenler konusundaki mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücreti alması konusunda çok açık. Her senaryoya açığız bu zaman dilimlerinde ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor.

 

Sosyal izolasyon diyoruz. Toplantıda mesafeli. Yaşamın devam etmesini önemsiyoruz. Yeri geldiğinde ikramları da devredışı bırakıyoruz. Hastanelerle ilgili özellikle şüpheli vakalarla ilgili hastaları diğerlerinden ayırıyoruz.

 

Sınavlar konusu başında beri gündeminizde. Sınavın zamanında yapılmasını önemseriz. LGS'ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel karalara bağlı. Tedbirimiz hazır. Bizim çocuklarımızın sınavla ilgili streslerini asgari düzeye almaktır.

 

Bugün dünyada 1,5 milyara yakın öğrenci evde. Bu anlamda bizim bütün velilerimizin önerimiz bu konu uzun soluklu bir konu ve telafisi yapılacak bir husus. Özel okullarla görüştüğümüzde de gündeme geldi. Şimdi yapılmayan eğitim hizmeti tamamlanacağı için bu konuda bir problem çıkacağını sanmıyorum.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti