Advert
Advert

Harran’da ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı

Ekonomisi ağırlık olarak tarıma dayalı olan Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde TARSİM uzmanları tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı..

Harran’da ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı
Bu içerik 1497 kez okundu.
Advert

Ekonomisi ağırlık olarak tarıma dayalı olan Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde TARSİM uzmanları tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı.
Ekonomisi ağırlık olarak tarıma dayalı olan Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde TARSİM uzmanları tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı. İlçeye bağlı, tanınmış Aşağı Kesmakaya ve Saide mahallelerindeki okullarda yürütülen eğitim çalışmalarına, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, Harran İlçe Jandarma Komutanı Murat Uyanık ve daire müdürleri katıldı. Tarım Sigortası ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan TARSİM uzmanları, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, hedeflerinin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan çocukların tarım sigortaları hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir yanındaki köy okullarında benzer çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çeken Doğan, “Proje, tarım sigortaları bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşması gerektiğinden yola çıkılarak hazırlandı. Bu kapsamda tarımsal üretimin fazla olduğu bölgelerdeki okulları ziyaret ederek, eğlendirici ve öğretici faaliyetlerle tarım sigortası konusunda çocuklarımızın bilgi sahibi olmasına olanak tanıyoruz. Ayrıca çeşitli hediyelerimiz de oluyor. TARSİM olarak bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik ve Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile diğer kurum müdürlerine teşekkür ediyoruz” dedi.
"Tarımın geleceği için önemli"
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da, ilçe ekonomisinin ağırlıklı olarak tarıma dayalı olduğunu, TARSİM yetkililerinin yaptığı bilgilendirme çalışmasının tarımın geleceği açısından önem taşıdığını söyledi. Başkan Özyavuz, “Bu sıraları dolduran çocuklarımızın bir kısmı belki farklı alanlara yönelerek, hayallerindeki mesleği seçecek. Ama önemli bir kısmı ise toprağından kopmayacak. Eğitimlerini tamamlayıp memleketlerine dönecekler. Doğup, büyüdükleri Harran’a hizmet edecekler. İşte bu nedenle, yürütülen çalışmalar, ilçemizin geleceği adına büyük önem taşıyor” dedi.
Eğitimin ardından Kaymakam Çelik ve Başkan Özyavuz diğer sınıfları da ziyaret etti. Başkan Özyavuz, girdiği sınıflardaki öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.
Kaymakam Çelik ve Başkan Özyavuz daha sonra okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinlediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti