Advert
Advert

Eyyübiye’de Sel Basan Mahalleler Temizleniyor

Şanlıurfa’nın son 60 yıllık tarihinde bir günde en fazla yağışı alan ve alçak kesimlerdeki mahallelerde sel baskınlarına maruz kalan Eyyübiye’de, selden geriye kalan balçığın evlerden ve sokaklardan temizlenmesi için başlatılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Eyyübiye’de Sel Basan Mahalleler Temizleniyor
Bu içerik 327 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un koordine ettiği, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Yıkım İşleri gibi belediye birimlerinde çalışan tüm personelin başkan yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte katıldığı çalışmalara, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ, İl Jandarma Komutanlığı’nın yanında komşu il ve ilçelerden gelen belediye ekipleri de destek veriyor.

Sel sularının yer yer iki metreyi aşan baskınlara neden olduğu Akabe Mahallesi’ndeki sokaklarda, baskından hemen sonra başlatılan ve bugün de devam eden çalışmalara, evleri su altında kalan vatandaşlar da destek veriyor.

Eyyübiye Belediyesi’nin çizme, kürek, fırça gibi iş aletlerinin yanında içme ve temizlik suyu da temin ettiği çalışmalar, büyük bir hızla devam ederken, görevli personeller ev sahipleri nezaretinde evlere kadar girerek temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Çok sayıda iş makinesi, jeneratör ve pompanın kullanıldığı temizlik çalışmalarının, ilçenin ve şehrin sel baskınına maruz kalan tüm evleri ve sokakları temizlenene kadar aralıksız devam edecek. Sel nedeniyle evlerde meydana gelen hasarlar ile ev eşyaları da devlet tarafından karşılanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ