Advert
Advert

Sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketinde 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de arandığını açıkladı.

Sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti
Bu içerik 292 kez okundu.
Advert

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati basın toplantısı düzenledi.

 

Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi binasında gerçekleştirilen toplantıya, 3 bakanın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları ve AFAD yetkilileri katıldı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketi ile ilgili 2 ilde toplamda ölü sayısının 14 olduğunu ve 5 kişinin arandığını söyledi. Arama-kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini kaydeden Bakan Soylu, aynı zamanda 2 ilçe yolunda da çökmeler meydana geldiğini kaydetti. Çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ve aynı zamanda da hasar tespitin başlayacağını aktaran Bakan Soylu, “Depremden sonra bir sel afeti ile Şanlıurfa karşı karşıya kaldı. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. Bugün sabah saatleri itibari ile deprem bölgesinde ve burada ciddi bir yağış başladı. Özellikle Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir de Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde dere taşmaları ve seller meydana geldi. Sabah saatlerinde Adıyaman'a gittik ve orada 12 vatandaşımızın sel sularına kapıldığını 8 vatandaşımızın oradan kurtulduğunu bilgisini edindik. Hemen ardından arama-kurtarma çalışmaları başladı. İki vatandaşımızın arama-kurtarma çalışmalarında vefat ettiğini gördük. Diğer 2 vatandaşımızın arama çalışmaları ise Adıyaman'ın Tut ilçesindeki 25 kilometrelik hatta devam ediyor. Şanlıurfa'da ise Karaköprü Sırrın, Cavşak ve Karakoyun deresinin aşırı yağmurlardan taştığı ve etrafındaki yerleşim yerlerine ciddi ölçüde zarar verdiğinin tespiti yapıldı. Daha önce uyarıldığı şekilde okullar dahi tatil edilmişti. Bugün itibariyle kamudaki çalışanların özellikle yaşlı, hamile ve engelliler ve işe gelemeyecek durumda olanlar ile ilgili biz izin verilmiş idi. Yine gece yarısı dalçıkların tamamı kapatılmıştı. Tüm kurumlarımız gerek duyuruları yapmak gerekse tedbir almak kaydıyla gerçekleştirmişlerdir” şeklinde konuştu.

sel
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.