Advert
Advert

Mehmetçik selzedelerin yaralarını sarıyor

Şanlıurfa’da yaşanan selden zarar gören vatandaşların yardımına koşan Mehmetçik, evlerindeki eşyaları tahliye edip içerdeki balçığı temizliyor..

Mehmetçik selzedelerin yaralarını sarıyor
Bu içerik 435 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da yaşanan selden zarar gören vatandaşların yardımına koşan Mehmetçik, evlerindeki eşyaları tahliye edip içerdeki balçığı temizliyor.
Suların çekilmesinin ardından Şanlıurfa’da yaşanan selin oluşturduğu hasar da ortaya çıkmaya başladı. Selin en çok etkilediği mahallerin başında yer alan merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesinde evler balçık deryasına döndü. Kolları sıvayan Mehmetçik, vatandaşların yarasını sarmaya yardımcı oluyor. Caddeleri kaplayan balçığı temizleyen askerler, evlerdeki eşyaları da tahliye edip içerdeki çamuru temizliyor.
Mehmetçikle birlikte alt katta kalan kardeşinin evini temizleyen Mehmet Cidal, “Askerlerimiz Diyarbakır Sur Asayiş Komandodan gelmişler. Askerlerimiz bizim imdadımıza geldi, teşekkür ediyorum. Evlerimizi temizliyorlar. Allah devletimizden, askerimizden, milletimizden razı olsun. Hepsi bizimle beraberdi. Burayı terk etmemişler. Herkes, bütün teşkilatlar burada. Herkesten, sizden de Allah razı olsun. Evlerimizi temizliyorlar, bize yardım ediyorlar. Biz tek başımıza temizleyemezdik, askerler bütün mahalleyi vardiyalı temizliyor” dedi.
Evin çamur içinde olduğunu söyleyen Cidal, “Ben üst katta oturuyorum, benim evimin zararı yok ama kardeşim alt katta oturuyor. Gördüğünüz gibi evi çamur içinde. Bir eve ne lazım ise hepsi mahvolmuş. Yine de can sağlığı olsun, yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.