Advert
Advert

Çocuklar Gülsün Yeter

​Türkiye’de on ili sarsan 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam eden Eyyübiye Belediyesi, ilçe genelinde ve komşu illerde depremzedelere yardım faaliyetlerini sürdürürken, on gündür evlerinden ayrı yaşamak zorunda kalan çocuklara da özel ilgi gösteriyor.

Çocuklar Gülsün Yeter
Bu içerik 380 kez okundu.
Advert

Türkiye’de on ili sarsan 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam eden Eyyübiye Belediyesi,  ilçe genelinde ve komşu illerde depremzedelere yardım faaliyetlerini sürdürürken, on gündür evlerinden ayrı yaşamak zorunda kalan çocuklara da özel ilgi gösteriyor.

Evleri depremden hasar gören veya riskli olduğu için evlerine giremeyerek toplanma merkezlerinde aileleriyle birlikte yaşayan çocukların ilgilerinin farklı yönlere çevrilerek ruh sağlıklarının korunması gerçeğinden hareket eden Şanlıurfa merkez Eyyübiye Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, ilçe genelinde çocukları hedef alan faaliyetler icra ediyor.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren tüm birimleriyle halkın yanında yer alan Eyyübiye Belediyesi, çocukların zor şartlar altındaki yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yaparken, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü de çadırlarda, spor ve düğün salonları gibi barınma yerlerinde yaşayan çocuklara yüzbinlerce paket meyve suyu, kek, çikolata gibi atıştırmalıklar dağıtıyor.

Çocuklar, kendilerine ikram edilen atıştırmalıklarla mutlu olurken, ailelerin de temel ihtiyaç malzemesi talepleri ivedilikle temin ediliyor. Evlerinden uzakta yaşamaya çalışan vatandaşlara başta yemek olmak üzere, çocuklar için süt ve mama, bebek bezi, hijyen malzemeleri, battaniye, yatak, soba gibi destekler ulaştırılıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ