Advert
Advert

Hem Şanlıurfa’da Hem Komşu İllerde Çalışıyorlar

​6 Şubat 2023 sabahına doğru gerçekleşen asrın depreminin hemen ardından ilçe genelinde alarm durumuna geçen Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı tüm birimler, Şanlıurfa’da ilk şokun atlatılmasının ardından Adıyaman ve Hatay’a hareket etmişlerdi.

Hem Şanlıurfa’da Hem Komşu İllerde Çalışıyorlar
Bu içerik 512 kez okundu.
Advert

6 Şubat 2023 sabahına doğru gerçekleşen asrın depreminin hemen ardından ilçe genelinde alarm durumuna geçen Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı tüm birimler, Şanlıurfa’da ilk şokun atlatılmasının ardından Adıyaman ve Hatay’a hareket etmişlerdi.

Çok sayıda iş makinesi ve malzeme ile komşu illere giden Eyyübiye Belediyesi Sivil Savunma, Temizlik, Zabıta, Sosyal Yardım Müdürlüğü çalışanı görevlerine devam ederken, ilçede kalan personel de evlerine giremeyerek barınma alanları ve afet çadırlarında yaşayan vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı eğitim otakları, kitap otakları, Eyyübiye Millet Bahçesi, gençlik merkezleri ve ailelerin kullandığı taziye evlerinde depremden kaçan aileler barınmaya devam ederken, belediye ekipleri de barınma alanlarındaki vatandaşlara sıcak yemek, hijyen malzemesi ve temizlik hizmetleri sunmayı sürdürüyor.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren elbiselerini bile değiştirmeye fırsat bulamayan ve sürekli olarak koordinasyonu sağlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, dün Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve Meclis Üyesi İbrahim Halil Beyaz ile birlikte afet çadırlarında kalan vatandaşları ziyaret etti.

Eyyübiye’deki toplanma alanı parklarda ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi yanında AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırları ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Başkan Kuş ve beraberindekiler, geçmiş olsun dileklerini ileterek yaraların en kısa sürede sarılacağını belirttiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ