Advert
Advert

Başkan Kuş Balıklıgöl’deki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

​Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa turizminin kalbi Balıklıgöl’ün doğu revaklarında iki ay önce başlatılan restorasyon ve zemin güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Kuş, çalışmaların planlandığı zamanda tamamlanacağını söyledi.

Başkan Kuş Balıklıgöl’deki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi
Bu içerik 402 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa turizminin kalbi Balıklıgöl’ün doğu revaklarında iki ay önce başlatılan restorasyon ve zemin güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Kuş, çalışmaların planlandığı zamanda tamamlanacağını söyledi.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Eyyübiye Belediyesi tarafından yürütülen “Halilürrahman Gölü’nün Doğu Girişindeki Kemerlerin Zemin Güçlendirme ve Restorasyon Uygulaması Yapım İşi” çalışmalarını, Meclis Üyesi Yakup Kılınç ile birlikte inceleyen Başkan Mehmet Kuş, devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilileriyle istişarelerde bulunarak bilgi aldı.

Şanlıurfa’nın en önemli tarihi mekânlarından olan Halilürrahman Gölü doğu revaklarının restorasyonu ve zemin güçlendirme işini Eyyübiye Belediyesi olarak üstlendiklerini anımsatan Başkan Kuş, Vali Salih Ayhan ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle projenin uygulamasına başladıklarını belirterek, “Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüklenici firmanın ifade ettiği gibi 11 Nisan’da bu çalışmaları bitirmiş ve halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Çalışmalarda şu ana kadar sıkıntılı bir süreç yaşanmadığını kaydeden Başkan Kuş, bir aksilik olmaması halinde 11 Nisan 2023’te meydanı tamamen ziyarete açacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en önemli tarihi turistik mekanlarından olan Halilürrahman Gölü’nün doğusunda yer alan ve ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği revaklardaki çökme tehlikesi üzerine bölge, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla koruma altına alınmış ve restorasyon projesi hazırlanmıştı.

Uzun yıllar önceki yol çalışmaları ve meydan düzenlemeleri sırasında tekniğe uygun yapılmadığı için su çeken ve zamanla çöken alan, uygulanan zemin güçlendirme, yeni kanal ve revak restorasyonuyla kalıcı olarak kurtarılmış olacak. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ