Advert
Advert

HALİLİYE BELEDİYESİ KISAS KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

​Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti. Kültürel faaliyetlerin sunulacağı Kültür Merkezi bölge sakinlerinden tam not alırken, Başkan Mehmet Canpolat yaptığı açıklamayla asfalt ile kültür ve taziye evi müjdesini duyurdu.

HALİLİYE BELEDİYESİ KISAS KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Bu içerik 387 kez okundu.
Advert

Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezinin açılışı gerçekleşti. Kültürel faaliyetlerin sunulacağı Kültür Merkezi bölge sakinlerinden tam not alırken, Başkan Mehmet Canpolat yaptığı açıklamayla asfalt ile kültür ve taziye evi müjdesini duyurdu.  

Haliliye Belediyesi Kısas Kültür Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası Kültür Merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlandığı ve hizmete sunulan Kısas Kültür Merkezi’nin açılışı coşkulu bir törenle yapıldı. Kısas manilerinin okunduğu ve Haliliye Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunları sahnelediği açılış töreni, Aşık Sefai’nin saz sunumuyla sahne almasıyla devam etti.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği gösterilerin ardından açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kısas Kültür Merkezinin bölgenin ihtiyacı olduğunu ve söz verdikleri gibi tamamladıklarını ifade etti. Kültür Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Mehmet Canpolat, Kısas Mahallesi için asfalt ve kültür ve taziye evi müjdesini de duyurdu. Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada uzun yıllar belde belediyesi olarak hizmet etmiş bu binayı dönüştürerek, gerek muhtarım, gerek Kısas halkıyla hep birlikte istişare ettik ve sonunda müziği, kültürüyle birlikte Kısas’a Kültür Merkezi yaraşır dedik. İçerisinde dikiş atölyelerinin olduğu, el sanatlarının olduğu, dersliklerin olduğu ve yine nota ve enstrümanlarla ilgili, bilgisayar, okuma salonunun yer aldığı Kısas’a yakışır Kültür Merkezinin açılışındayız. Kısas’ın asfaltla ilgili ihalesini gerçekleştirdik, inşallah bahar ayında Kısas’ın içinde tüm yollar asfalt olacaktır. Kısas’ta geçmişten bugüne ne söz verdiysek yaptık. Yine bir sözümüz vardı, unutmuş değiliz. Kısas’a da bir taziye evi, bir kültür evi yakışır değil mi? Bunun da buradan sözünü verelim. Yerimiz hazır, inşallah bu sene içerisinde temelini atıp, Kültür Evimizin açılışını yapacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Belediye Başkanı olarak bizler sizlerin emrindeyiz, sizler de bizim emanetimizsiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum.”

Kısas Mahallesinde kazandırılan Kültür Merkezi için Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür eden Mahalle Muhtarı Davut Ersöz, “Bugün burada açılışını yapacağımız Kültür Merkezini Kısas’ın hizmetine sunan Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a mahallem adına teşekkür ederim” dedi. 

Kısas Kültür Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da, “Mehmet Başkanımız az önce yeni yatırımların sözün verdi. Hem onun Kısas’ı kucakladığını, hem de Kısas’ın onu kucakladığını gördüm. Kendisini de tebrik ediyorum, tüm Kısaslı kardeşlerime de saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin ise, “Açılışı yapılacak olan Kültür Merkezini Kısas mahallesi sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu kadim ve güzel mahallemize bu hizmeti kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bugün de bir hayırlı iş için beraberiz. Haliliye Belediye Başkanımızın yaptığı Kültür Merkezi hayırlı ve uğurlu olsun, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Kültür Merkezi’nin Kısas Mahallesine yakıştığını kaydeden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise, “Bu hizmet Kısas’ımızı inşallah bilgi birikim, kültür, kültürel bir birikim olarak daha da ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum. Burası kültürlü bir bölge, kültürlü bir bölgeye Kültür Merkezi yakışmış. Bundan dolayı, ince düşüncesinden dolayı Başkanımızı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Açılış konuşmalarının ardından Kısas Kültür Merkezi’nin resmi açılışı kurdelelerin kesilmesiyle gerçekleşti. Kültür Merkezinin içerisinde Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, 45 kişilik Okuma Salonu ve 15 kişilik Derslik ile Kısas Mahalle Muhtarlığı yer alacak.

Öte yandan, Haliliye Belediyesi Kısas Kültür Merkezi açılışına; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ