Advert
Advert

Harran Üniversitesi’nin Öncülüğünde Besi Verimlilik Paneli Yapıldı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin organizasyonunda Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesinin gelişip kalkınması amacıyla ‘Verimlilik Paneli’ gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi’nin Öncülüğünde Besi Verimlilik Paneli Yapıldı
Bu içerik 316 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin organizasyonunda Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesinin gelişip kalkınması amacıyla  ‘Verimlilik Paneli’ gerçekleştirildi.

Besi Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleşen panele, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Rüstem Coşkun, Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Veyis Güloğlu, panelistler ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri bir açış konuşması yaptı.

Açış konuşmalarının ardından ‘Verimlilik Paneli’ne geçildi.

Oturum başkanlığını Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’nun üstlendiği panelde ‘Koruyucu Hekimlik’ konusuyla Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz,  ‘Besi İşletmeciliğinde Dengeli Rasyon ve Önemi’ konusuyla Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Yurtseven ve ‘Beside Karşılaşılan Hastalıklar ve Çözüm Önerileri’ konusuyla Veteriner Hekim Mehmet Emin Demirel birer sunum yaptılar.

Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu; “İnsan beslenmesinde bitkisel üretim yanında protein kaynağı olan hayvansal üretim de gereklidir. Şanlıurfa, küçükbaş hayvan sayısı bakımından ülkemizde ilk üç sırada yer alırken besi yetiştiriciliğinde istenilen yerde değildir. Özellikle bitkisel üretim atıkları ve alternatif ürünlerin değerlendirilmesinde bölgede besi yetiştiriciliğinin gelişmesi gerekmektedir. Bu açıdan bölgemizde bulunan Besi Organize Sanayi Bölgesindeki yetiştiriciliğin, yem rasyonları, doğru yetiştiricilik teknikleri ve hastalık yönünden bilimsel yöntemlere göre yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde işletmecilik, verimlilik ve beside karşılaşılan hastalık ve çözümlerin konuşulduğu panel, soru cevap kısmı ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ