Advert
Advert

İSLAM DÜNYASI TURİZM BAŞKENTİ ŞANLIURFA TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

2023 İslâm Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. “Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 2023 yılının Şanlıurfa’nın yıldızının parladığı bir yıl olacağına dikkati çekti.

İSLAM DÜNYASI TURİZM BAŞKENTİ ŞANLIURFA TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Bu içerik 443 kez okundu.
Advert

2023 İslâm Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. “Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 2023 yılının Şanlıurfa’nın yıldızının parladığı bir yıl olacağına dikkati çekti.

 

2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin tanıtımı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

 

Tasavvuf Musikisinin önemli icracılarından Sanatçı Ahmet Özhan’ın da sahne aldığı gecede “Başlangıçtan Bu Yana” sloganıyla 2023 yılında Şanlıurfa’da “İslam Dünyası Turizm Başkenti” unvanı altında yıl boyu yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler aktarıldı.

 

Düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan,  Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri,  Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ile kurum amirleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Şanlıurfa’nın İslam Dünyası turizm Başkenti unvanını hak ettiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kenti her açıdan 2023’e hazırladıklarını aktardı.

Başkan Beyazgül, “ 16 Aralık 2019 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz adına şahsımın da imzasıyla Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü’ne gerekçemizi bildirerek 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Turizm Kenti olma kararının alınmasını talep ettik.

Dilekçemiz uygun görülerek 27 Haziran 2022 tarihinde Azerbaycan’ın Bakü şehrinde İslam Konferansına katılan 57 İslam Ülkesinin Turizm Bakanlarının toplandığı 11. Oturumda Şanlıurfa 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Kenti ilan edilmiştir. Bu süreçte emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL “CUMHURBAŞKANI’MIZA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Göbeklitepe yılı için teşekkür eden Başkan Beyazgül, “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılını Göbeklitepe yılı olarak ilan etmişti. Şanlıurfa’mızın tarihi değerlerinin tanınmasında ve kente daha fazla turist gelmesinde vesile olan bu ilan için Cumhurbaşkanı’mıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İslam Ülkeleri İşbirliği Ülkeleri tarafından Şanlıurfa’nın turizm kenti olarak ilan edilmesi, Şanlıurfa’ya yeni bir ivme ve cazibe kazandıracaktır.” Diye konuştu.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “2023 YILINDA YAPILACAK ETKİNLİKLERİ BELİRLEDİK”

 

Yıl boyunca çeşitli program ve etkinlikler yapılacağını ifade eden Başkan Beyazgül, “Daha önce İslam İşbirliği Tarafından Fas - Rabat, Suudi Arabistan - Medine, Mısır - Kahire, Filistin - Kudüs, İran - Tebriz, Türkiye - Konya İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak ilan edilmiştir. Vali’miz Salih Ayhan’ın öncülüğünde ve kurumlarımızın işbirliğiyle 2023 yılı içerisinde yapacağımız etkinlikleri belirledik. Bu konuda etkinlik takvimini de hazırladık. Etkinliklerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz programımızda tanıtım ve Ahmet Özhan konseri ile başladı.” İfadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA TURİZM BAŞKENTİ OLMAYI FAZLASIYLA HAK ETMİŞTİR”

 

Şanlıurfa’nın birçok medeniyeti ve kültürü içerisinde barındırdığının altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa gerek somut gerekse soyut tarihi ve kültürel değerleriyle, İslam Dünyası Turizm Başkenti olmayı fazlasıyla hak etmiştir. Şanlıurfa, 12 Bin yıllık Göbeklitepe, Karahantepe ve Taş Tepeler ile rakipsiz bir şehirdir. Şanlıurfa tarihi yeniden yazdıran bir şehirdir. Şanlıurfa ateşin suya dönüştüğü müstesna bir şehirdir. Burada birçok peygamber yaşamıştır. Hz. Eyyüp, Hz. Şuayb, Hz. İbrahim ve nice peygamberler burada yaşamışlardır. Peygamberlerden yansıyan bu güzel yansımalar Şanlıurfa’da hâlâ hayat bulmaktadır.” İfadelerini kullandı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA TÜRKİYE YÜZYILININ PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR”

 

Şanlıurfa’yı her alanda tanıttıklarını ifade eden Başkan Beyazgül, “Bundan sonra Şanlıurfa Valimiz ile birlikte her ay düzenli olarak bir birinden güzel etkinliklerle Şanlıurfa’yı tanıtmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Şanlıurfa’yı çok güzel tanıttık. Farklı illerde etkinlikler yaparak bu tanıtıma katkı sağladık. Bu tanıtımlarla birlikte Şanlıurfa’da otellerde doluluk oranı arttı. Kentte konaklama süresi uzadı. Şanlıurfa’ya önemli hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Kentin tarihi dokusunu bozan betonarme yapıları kamulaştırarak tarihi ortaya çıkarıyoruz. Şanlıurfa’daki arkeolojik kazılara Büyükşehir Belediyesi olarak büyük destek veriyoruz. Şanlıurfa hak ettiği yere ulaşacak. Biz hazırız. Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi “Şanlıurfa Türkiye Yüzyıl’ının en önemli lokomotifi ve parlayan yıldızı olacaktır.” sözlerine yer verdi.

 

VALİ AYHAN, “VAR OLAN DEĞERLERİMİZİ TÜM DÜNYAYA TANITMA VAKTİDİR”

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti payesine layık görülen şehrimizi şanına yakışır bir şekilde sahneye çıkarmak için dört bir koldan hazırlıklarımızı yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Her ay o ayın dokusuna uygun bir şekilde güzel programlar yapmaya devam edeceğiz. Üzerinde yaşadığımız bereketli topraklar içinde inanılmaz değerler barındıran bir kutu gibidir. Bu kutu çok sayıda kültürler, medeniyetler, eserler barındırıyor. Sahip olduğumuz bu değerleri tüm dünyaya sergileme vaktidir. Balıklıgöl’den Harran’a, Göbeklitepe’den Halfeti’ye dört bir yanda çeşit çeşit hazineler barındıran bu şehir çok sayıda insanın ilgisini üzerinde toplayabilecek bir potansiyele sahiptir.”

 

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Tasavvuf Musikisinin önemli icracılarından Sanatçı Ahmet Özhan seslendirdiği eserlerle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatırken program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ