Advert
Advert

METROLİFE GİZLİ KAHRAMANLARINI UNUTMADI

13 Aralık Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü dolayısıyla mesleğin kapsamına ilişkin bilgiler veren Metrolife Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı ve aynı zamanda Tıbbi Direktörü Op.Dr.A.Suat ERKOÇ, anestezi teknikeri ve teknisyenlerinin ameliyathanelerin ve mavi kod ekibinin gizli kahramanları olduğunu söyledi.

METROLİFE GİZLİ KAHRAMANLARINI UNUTMADI
Bu içerik 794 kez okundu.
Advert

Op.Dr. A. Suat ERKOÇ ve #Metrolife Hastanesi Anestezi Uzmanı Uzm.Dr. Ali ÇİĞDEM, 13 Aralık Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü'ne ilişkin bir açıklama yaparak mesleğin kapsamına ve uzmanların üstlendiği kritik görevlere ilişkin bilgiler verdi. Dr.Çiğdem, yaşamsal fonksiyonlarda bir değişiklik olmaksızın geçici bilinç kaybı ve refleks aktivitede azalma halinin genel anestezi olarak adlandırıldığını kaydetti.


Uzm. Dr. Ali Çiğdem, genel anestezi uygulamasının, bilinç kaybına yol açarak hastanın ameliyat sırasındaki farkındalığını önlediğini belirterek, “Anestezi, ağrıyı ortadan kaldırarak hastaya ameliyat sırasında konfor sağlıyor ve refleks aktiviteyi baskılayıp kasları gevşeterek cerrahi müdahalelerin yapılmasını kolaylaştırıyor” dedi.


Uzm. Dr. Ali Çiğdem, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yataklı tedavi kurumlarının en kritik biriminde yani ameliyathanede görev yapan ve mesleki riskleri oldukça fazla olan bu çalışma arkadaşlarımız, anestezi hekiminin yetmediği noktada hasta ile baş başa kalmak ve kritik kararlar almak zorunda kalabiliyorlar. Cerrahi tedavinin başarısı, multidisipliner yaklaşımla, anestezi ve cerrahi ekiplerinin uyum ve işbirliği içinde çalışması ile mümkündür. Solunum ve dolaşım gibi hayati fonksiyonların izlenmesi, monitörizasyonu ve anında acil müdahalesi anestezinin kontrolü altındadır. Tüm emeği geçen çalışma arkadaşlarımın ‘13 Aralık Dünya Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü'nü kutlarım.”

anestezi teknisyen tekniker metrolife hastane karaköprü sağlık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.