Advert
Advert

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÖĞRETMENLİK SEVGİ VE FEDAKÂRLIKTIR’’

24 Kasım Öğretmenler Günü programı kapsamında Emine Göncü Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Beyazgül, gelecek nesil gençlerin yetişmesinde emek veren öğretmenlerin işini kolaylaştırmak için projeler hazırladıklarını söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÖĞRETMENLİK SEVGİ VE FEDAKÂRLIKTIR’’
Bu içerik 432 kez okundu.
Advert

24 Kasım Öğretmenler Günü programı kapsamında Emine Göncü Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Beyazgül, gelecek nesil gençlerin yetişmesinde emek veren öğretmenlerin işini kolaylaştırmak için projeler hazırladıklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Emine Göncü Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılarak öğretmenlerle bir araya geldi.

Okulda düzenlenen etkinlikte Başkan Beyazgül, öğretmenlere karanfil vererek öğretmenler gününü tebrik etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ’’

Şanlıurfa’da gençlere yönelik birçok faaliyette aktif rol aldıklarını ve bu çalışmalarla birlikte gelecekte dünyayı değiştirecek gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin büyük emekleri olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şimdi şu sıralarda oturuyorsunuz. Yarın bu Masalarda öğretmen olarak oturacaksınız. Allah nasip ederse biriniz bakacağız ki belediye başkanı olmuş. Gençlerimize yönelik bilim merkezi kurduk. Bu bilim merkezlerimizde inşallah sizin hayalleriniz ve bu hayallerinizle ilgili tasarımlarınızla ilgili çalışmalar neyse biz Allah nasip ederse bütün bunlara destek olacağız. Çok güzel bir Bilim merkezi açıyoruz. Şimdi bu bilim merkezimizde ben inanıyorum ki buradaki şu gençlerin içinde dünyayı değiştirecek düşünceler ortaya çıkacaktır. Hayatımızı kolaylaştıran bir şey de yine bilişimden geçiyor. Bir bakıyorsun ki bir şey icat edilmiş. Bu bilişimi oluşturmak sizin fikirlerinizi ve düşüncelerinizi hayatta gerçekleştirmek, tasarımlarınızı yapmanız için yolunuzu açıyoruz. Hiç merak etmeyin. Yeter ki siz öğrenin ve bize geleceksiniz biz sizlere destek olacağız’’ dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra GAPTEAM’da düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın da katıldığı etkinlikte Başkan Beyazgül, Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR’’

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenler ve şehitleri öğretmenleri rahmet minnetle andıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Öğretmen denince aklıma şu gelir. Sevgi ve fedakârlık gelir. Yine öğretmen bizim hatıralarımıza kazınmış en güzel anılarımızdır. Her bir makama gelmiş insan muhakkak ki öğretmenlerimizin eseridir. Geleceğimiz çocuklarımız için Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde üniversiteye hazırlık kursu oluşturduk. Bu kursta da dezavantajlı çocuklarımız üniversiteye hazırlanıyorlar. Çok büyük bir bilim merkezimizi hemen okullar bölgesine açıyoruz. İnşallah 3-4 ay sonra bu bilim merkezimiz faaliyete geçmiş olacak. Bu bilim merkezinde çocuklarımız azami derecede faydalı olacaktır. Çocuklarımız eğer bilim merkezimizde, özel ders almak istiyorlarsa veya gezmek istiyorlarsa bize bir telefon açmaları yeterli olacaktır. Yeni nesil mutlaka sizin eseriniz olacak ama burada bizim gibi kurumlara da siz öğretmenlerimizi desteklemek görevi düşüyor. Tabii okuma kampanyaları oluşturuyoruz. Okullarda onarımlar yapıyoruz. Bizim işimiz, sizin işinizi kolaylaştırmak yolunuzu açmak olacaktır. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bizim bunun ötesinde söyleyecek bir sözümüz yok. Yaptığınız iş kutsal ve sizler sevgi üretiyorsunuz. Sizler bilim öğretiyorsunuz. En önemli iş siz öğretmenlerimiz insan yetiştiriyorsunuz’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise ‘’Her meslek mühim ancak tüm bunların içerisinde öğretmenliğin yeri bambaşkadır. Öğretmenlik her işten daha fazla emek isteyen, adanmışlık isteyen, özveri isteyen bir meslektir’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından meslekte emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Emekli öğretmenlere teşekkür belgesi verilirken mesleğe yeni başlayan öğretmenler ise yemin ederek görevlerine başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

24 Kasım öğretmenler günü programında şehit öğretmenlerin hayatlarının anlatıldığı slayt gösterisi salona yansıtıldı.

Etkinlik Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan mini konser ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ