Advert
Advert

Diyabete farkındalık için etkinlik düzenlediler

Özel Metrolife Hastanesi tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet farkındalığını artırmak için etkinlik düzenlendi

Diyabete farkındalık için etkinlik düzenlediler
Bu içerik 569 kez okundu.
Advert

Şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin görülme sıklığı her geçen gün artıyor. Düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riski büyük oranda önlenebiliyor.

Diyabet etkinliğinde hastane içerisinde gelen hastalarına Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr.Haluk YEŞİLBAĞDAN tarafından diyabet hakkında bilgi verildi, bireylerin diyabet riskleri değerlendirildi ve diyabet hastalığıyla ilgili broşürler dağıtıldı.

 

Farkındalık oluşturmak için stant kurduklarını belirten Hastane Genel Direktörü Dr.M.Cengiz KARAKUCAK, "14 Kasım Diyabet Günü'ne özel, farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir stant kurduk. Hekimlerimiz ve Personellerimiz ile birlikte Kişilere diyabet hakkında çeşitli bilgiler veriyoruz. Beslenmeleriyle ilgili bahsediyoruz. Hemşirelerimiz ile birlikte kişilere bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Bazı kişiler polikliniğe yönlendirildi

Etkinlikte ayrıca görevli sağlık personelleri tarafından bireylerin kan şekeri ölçümü yapıldı ve 85 kişiye ulaşıldı. Kan şekeri normal düzeyin üzerinde ölçülen bireyler ilgili Polikliniğe yönlendirildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.