Advert
Advert

Diz Ağrılarınız Kalıcı Olmasın.

Diz eklemi, vücudumuzdaki en önemli eklemlerden biridir. Yürümek, eğilip kalkmak, çömelmek ve oturmak gibi günlük hayatta yaptığımız neredeyse her hareketimiz sırasında en çok kullanılan bölge dizlerimizdir.

Diz Ağrılarınız Kalıcı Olmasın.
Bu içerik 317 kez okundu.
Advert

Diz eklemi, vücudumuzdaki en önemli eklemlerden biridir. Yürümek, eğilip kalkmak, çömelmek ve oturmak gibi günlük hayatta yaptığımız neredeyse her hareketimiz sırasında en çok kullanılan bölge dizlerimizdir. Gün içinde sıklıkla kullanılan bir eklem olduğu için zamanla zedelenme ve hasar görme olasılığı da oldukça fazladır. Diz sağlığımızı etkileyen ve yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu gösteren en önemli belirti ise diz ağrılarıdır.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Sedat Demir; Hastanemize her gün onlarca halk arasında dizde kireçlenme (osteoartrit) sonucu diz ağrılarıyla hasta gelmektedir.

Kliniğimizde düzenli bir şekilde takip ettiğimiz hastaların tedavilerinde gereklilik durumunda Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar (NSAİİ), fizik tedavi, eklem içi enjeksiyonlar ve bunlardan fayda görmeyenler ileri derecede kireçlenme (evre 3-4 Gonartroz )dediğimiz hastalara biz bunlara diz protezleri (artroplasti) ameliyatlarını başarılı şekilde yapmaktayız. Hastalar genelde bize kronik eklem ağrılarıyla gelirler, kalça ve diğer bölgelerde de olup ama en fazla diz ağrılarıyla kliniğimize başvurmaktalar. Evre 1-4 kadar çeşitli hasta popülasyonları mevcuttur.

 

Yine erken evrelerde biz bu hastalara medikal tedavi, kilo kontrolü ve fizik tedavi programını aynı süreçte devam ettirmekteyiz. Bunlardan fayda görmeyen hastalarda da eklem içi enjeksiyonlar (Hyaluronik Asitler, PRP tedavisi /Platelet rich plasma, intraartiküler steroid/nsaai/anestezik )dediğimiz tedavileri uygulamaktayız. Yüz güldürücü sonuçlar almaktayız. Evre 3’e kadar bunları rahatlıkla uyguluyoruz.

Evre dört hastalarımızda da özellikle ameliyat sınırına gelen hastalara da uygulamaktayız, çok yüksek başarı şansı olmasa da çok memnun hasta gruplarımız var.  Çoğu klinikte evre 4 gonartrozlu kronik ağrıları olan hastalar Medikal tedavilerden fayda görmüyor, Artroplasti tek seçenek gibi görünse de aslında eklem enjeksiyonlarıyla %30-40 hasta grubumuz ağrılarının rahatladığını ve en azından ağrıyı tolere edebildiklerini ve ameliyatı erteleyebileceğimizi belirtiyorlar.  Önemli olan doğru hastaya doğru zamanda doğru tedaviyi uygulamak ve sürdürmek.

 Artroplasti ameliyatı hasta için zor bir ameliyat gerçekten, süreci de zor ağrılar kronik ağrılar belli bir süreye kadar var. Sonuçlar iyi olsa da hasta için tabi zor bir süreç onun için mümkünse biz Artroplasti ameliyatlarını artık son evrelerde hiçbir yani medikal tedavi, fizik tedaviden hiç fayda görmeyenleri o zaman Artroplasti ameliyatları öneriyoruz.  Kronik ağrılı evre 4 diz ağrılarının tedavisinde tek seçenek Artroplasti olmamakla birlikte eklem içi enjeksiyonların yüz güldürücü sonuçları mevcuttur. Hastalarımız tabiki memnun olmaktadır.

Hastalarımıza çağrımız erken evrelerde kliniğimize başvurup tedavilerini aksatmamalarını öneriyoruz ”dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ