Advert
Advert

Eyyübiye’de Muhteşem Toplu Açılış Töreni

Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete sunulan Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Eyyübiye Sera Kent 1. Etap, üç yeni park ve iki yeni halı saha için toplu açılış töreni düzenlendi.

Eyyübiye’de Muhteşem Toplu Açılış Töreni
Bu içerik 550 kez okundu.
Advert

Selçuklu Mahallesi’nde, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri ve Ahmet Akay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, AK Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Gülten Balcı, AK Parti Eyyübiye Gençlik Kolları Başkanı Hamza Göktaş, Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

Başkan Kuş: Gönüllerde Olmak Önemli

Törende bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, geride bıraktıkları üç yıl içerisinde Eyyübiye’ye yapılan hizmetleri hatırlatarak, seçildikleri günden bu yana Eyyübiyelilere verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kanallarda yüzülmesi nedeniyle bugüne kadar yüzlerce gencin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Kuş, nüfusu 32 ilden büyük olan Eyyübiye’de yarı olimpik yüzme havuzu olmadığını ve yapacakları sözünü verdiklerini dile getirerek, “Çok şükür, bugün sizlerle birlikte Eyyüp Cenap Gülpınar Yüzme Havuzu’nun açılışını gerçekleştireceğiz. Zaten Eyyüp Cenap Gülpınar amcamızın ismi gönüllerde yaşıyor. Gönüllerde olmak önemli.  Ruhu şâd, mekânı cennet olsun. Yüzme havuzumuz da Eyyübiye’mize, evlatlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen Eyyübiye Sera Kent Projesi’nin, pandemi nedeniyle bir süre uzadığını kaydeden Başkan Kuş, projenin hem ekonomiye hem de istihdama önemli destekleri olacağını söyledi.

Eyyübiye’de boş buldukları her alanı yeşillendirmeye, halkın nefes alacağı parklar yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Kuş, yapımı tamamlanan 27 parka bugün üç ilave yaparak sayıyı 30’a çıkardıklarını ifade etti.

Eyyübiye gençliğini önemsediklerini ve daha önce ilçeye yedi halı saha kazandırdıklarını, bugün açılışı yapılanlarla birlikte halı saha sayısını dokuza yükselttiklerini ifade eden Başkan Mehmet Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ve Eyyübiye Belediyesi’nin ilçeye yaptığı diğer hizmetleri anımsatarak, açılışı yapılacak olan Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Eyyübiye Sera Kent, parklar ve halı sahaların Eyyübiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Toplu açılış törenine katılanlara teşekkür eden Başkan Kuş, Eyyübiye için gece gündüz çalışarak hizmet etmeye ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Vali Ayhan: Eseri Olmayanın Yerinde Yeller Eser

Gün boyunca Eyyübiye Belediyesi’nin hizmet alanlarını ziyaret eden ve Başkan Mehmet Kuş’tan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, akşam düzenlenen toplu açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Güzel bir söz vardır. Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bu sözü de burada hep birlikte tasdik edeceğiz. Açılışla birlikte birkaç hususu dile getirecektim. Gençlik merkezleri, havuzlardan ne kadar çocuğumuz istifade edecek, amacı nedir, daha ne kadar yapmamız gerekiyor diye anlatacaktım. Ama gördüm ki burada daha önemli bir iş yapılmış, çok kıymetli bir şahsiyetin ismi verilerek vefa örneği gösterilmiş” dedi.

Urfa’nın peygamberler, evliyalar ve yetiştirdiği değerli şahsiyetler ile kaim olduğunu, Eyyüp Cenap Gülpınar isminin de bu değerlerden biri olduğunu, gönüllerde yer edindiğini dile getiren Vali Ayhan, “Vefalı olmak imandandır. Vefası olmayanın, sefası olmaz derler. Bunu da Urfalılar gösteriyorlar” diye konuştu.

Başkan Mehmet Kuş’u hizmet ve projelerinden dolayı tebrik eden Vali Ayhan, “İş yapmak, proje üretmek ve onu anlamlandırmak çok güzel. İşte bu tesiste de onu anlamlandı. İnşallah buradan da kimlikli, karakterli, vatanına ve milletine sevdalı, Eyyüp Cenap Gülpınar gibi değerler yetişecektir. Allah mübarek eylesin” dedi.

Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana farklı hizmet alanlarının açılış törenine katıldığını belirten Vali Ayhan, “İnşallah, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde daha çok hizmet ve açılış yapacağız” diyerek, açılışı yapılan tesislerin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

 

Gülpınar: Başkan Mehmet Kuş, Kadirşinaslığını Göstermiştir

Kısa bir konuşma yaparak programa katılanları selamlayan AK Parti MKYK Üyesi, Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı M. Kasım Gülpınar, “Mesele bizimle ilgili olunca fazla bir şey söylemekte zorlanıyoruz. Başka bir açılış olsa, daha farklı şeyler söyleyebiliriz ama gösterdiği vefa ve kadirşinaslıktan dolayı öncelikle Eyyübiye Belediye Başkanım, değerli kardeşim Mehmet Kuş’a teşekkür ediyorum. Baba dostum ve değerli büyüğüm merhum Mustafa Kuş’u da burada rahmetle anıyorum. Allah ondan ebeden razı olsun. Başkanım Mehmet Kuş, buradaki yüzme havuzuna babamın adını vererek bir kez daha kadirşinaslığını göstermiş, bizleri onurlandırmıştır. Kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasına, “Allah bizleri iyi anılan insanlardan eylesin, iyi bilinen, iyi olan insanların yolunu takip edenlerden eylesin” diyerek devam eden Gülpınar, açılışı yapılan eser ve hizmetleri işaret ederek, “İşte bize kalan budur. Tüm makamlar, tüm mevkiler geçicidir. Biz de geldik geçiyoruz. Allah bizleri eser bırakan insanlardan eylesin. Yaptığımız hizmetin bu dünyada bedeli ancak bu olabilir. Öbür dünyada da Allah bizleri razı olduğu kullarından eylesin. Açılışı yapılan hizmetler tekrar hayırlı olsun diyorum. Bu sıcaklarda, Eyyübiye’nin gençleri, çocukları buradan çok güzel şekilde istifade edecekler. İnşallah bu tesislerin sayısı da Büyükşehir Belediye Başkanımız ve değerli başkanlarımızın destekleriyle hem merkezde hem de ilçelerimizde artar” diye konuştu.

 

Cevheri: Eyyübiye Urfa’nın Mihengidir

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal’ı hizmetlerinden dolayı tebrik eden Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, “Eyyübiye sadece sabır şehri değil. Eyyübiye, Urfa’nın mihengidir. Eyyübiye, Urfa’nın kurulduğu şehirdir. Şanlıurfa, Eyyübiye’de kurulmuştur. Peygamberlerin makamının burada olması tesadüf değildir. Dolayısıyla bizim güzel hemşehrilerimiz, hizmetlerin en güzeline layıktır. Buraya en güzel hizmetleri yapan başkanlarımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Açılışı yapılan yarı olimpik yüzme havuzuna bir vefa örneği olarak Eyyüp Cenap Gülpınar adının verilmesinden de övgüyle bahseden Cevheri, “Bu güzel davranışından dolayı da Mehmet Kuş başkanımızı tebrik ediyorum. Darısı, diğer devlet adamlarımıza ve hizmet eden değerli şahsiyetlere olsun. Tarihimizi, geçmişimizi unutturmamamız lazım. Ahde vefa göstermemiz lazım ki, yarın gelecek olan nesil de bizlere vefa göstersin. Bu güzel insanlar hizmet ettiler ve güzel isimler bıraktılar. Allah’ın izniyle bizler de Necmettin Cevheri gibi, Eyyüp Cenap Gülpınar gibi isimlerin izleri üzerinde yürüyerek, güzel hizmetler ve temiz birer isim bırakarak devam ederiz” dedi.

 

Akay: Devasa Eserler Oluşmaya Devam Ediyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un seçildiği günden bu yana Eyyübiye’nin çehresinin değişmesi konusunda çok büyük emekler verdiğini ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay da “Allah ondan razı olsun. Bu emeklere teşkilatımız, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleri eklenince devasa eserler oluşmaya devam ediyor” dedi.

Açılışı yapılan tesislerin Şanılurfa’ya ve Eyyübiye’ye hayırlı olmasını dileyen Akay, “Eyyüp Cenap Gülpınar adının bu tesise verilmesi de çok manidardır. Ben siyasete Eyyüp Cenap Gülpınar ağabeyimizle başladım, inşallah çok zor da olsa onun gibi siyaseti sonlandırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

 

Başkan Beyazgül’den Başkan Kuş’a Tebrik

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hizmet alanlarının toplu açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’u iki nedenle tebrik ettiğini ifade etti.

Tebriğin ilkini, hizmete sunulan yüzme havuzu, parklar ve yeni yeşil alanlar için yaptığını dile getiren Başkan Beyazgül, ikinci tebriği ise Şanlıurfa’ya uzun yıllar hizmet eden Eyyüp Cenap Gülpınar isminin bir vefa örneği olarak yaşatılmasından dolayı ettiğini ifade ederek, “Biz, aramızdan gidenleri unutmuyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Kuş’un dile getirdiği hizmetleri anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Gerçekten de biz halkımızın önüne hizmetlerimizle çıkıyoruz. Laf değil, taş taşın üstüne koyuyoruz. Zamanımız çok kısıtlı, şimdi burada büyükşehir ve Eyyübiye Belediyemizin hizmetlerini anlatırsak zaman yetmez. Eyyübiye’den bir örnek vereyim, doğalgazın ilk meşalesini Mehmet Kuş başkanımızla burada beraber yaktık. Yine kale eteği uzun süre Şanlıurfa’nın gündemindeydi, kamulaştırmasını yaptık. Turizm yolunu açtık, Asya Mahallesi’nde yol açtık. Bundan bir süre önce burada kokudan geçilemezken, o konuyu Allah’ın izniyle çözdük. Şimdi ne yapacağız? Yaşanılan şartları görüyoruz. Eyyübiye’mizi görüyoruz. İlk önce yaptığımız bir iş vardı, burada Milletvekilimiz Kasım Bey’in de katkılarıyla, Mehmet Kuş başkanım, ben, AK Parti İl Başkanımız ile birlikte millet bahçesini yaptık. Bu millet bahçesi, Şanlıurfa’ya yapılan millet bahçelerinin en büyüklerinden biri. İnşallah yakında hizmetinize girecek” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kurduklarını ifade eden Başkan Beyazgül, “Artık Eyyübiye’mizin kentsel dönüşümü için, Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, İl Başkanımız ile birlikte el ele vererek çalışacak, bu makûs talihi de birlikte yeneceğiz inşallah. Yapacak çok şeyimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Urfa yükselişe geçmiştir ve kimse önünü kesemeyecektir” diye konuştu.

Akçakale yolu, Açıksu Caddesi gibi devasa cadde düzenlemelerini hatırlatan Başkan Beyazgül, tüm Şanlıurfalılar ve Eyyübiyelilerle gece gündüz bir arada olmaya, hizmet üretmeye devam edeceklerini dile getirerek, açılışı yapılan tesislerin hayırlı olmasını diledi.

 

Kırıkçı: Başkan Kuş’un Gayretine Hepimiz Şahidiz

Törende bir selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da “Bizim için en önemli olan şey halkımızdır, Eyyübiye halkıdır. Eyyübiye gerçekten hizmetin en zor yapıldığı bir ilçe. Buna rağmen, Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’un gayretine hepimiz şahidiz. Son bir ay içerisinde ayağı burkulmasına rağmen sahadan hiç çekilmemesi, onun Eyyübiye halkına olan hizmet aşkının ifadesidir. O yüzden kendisini tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Genç nüfusun yoğun olduğu Eyyübiye’de, merhum bakan Eyyüp Cenap Gülpınar adı verilen yarı olimpik yüzme havuzu, iki halı saha, üç park ve istihdama yönelik Eyyübiye Sera Kent kazandırıldığını hatırlatan Kırıkçı, “Tüm belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız Şanlıurfa halkını gönüllerinde taşıyarak, onlara hizmet etmenin yarışı içerisindeler. Bugün bu yarışın bir fotoğrafını görmekteyiz. Tüm halkımız bilsin ki, AK Parti demek hizmet demektir. Bu hizmet, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devam edecektir” diye konuştu.

 

Moğal: Birlikte Hizmete Devam Edeceğiz

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hizmet alanlarının toplu açılış töreninde konuşan AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da, Eyyübiyelilerin AK Parti’ye verdiği desteğin karşılığını devasa hizmetlerle gördüğünü dile getirerek, “Eyyübiyeli kardeşlerimizin bu teveccühüne karşı bizler de verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız Mehmet Kuş ile birlikte ilçemize hizmet etmeye, yeni eserler bırakmaya devam edeceğiz. Açılışı yapılan tesislerin tüm Eyyübiyelilere hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu önündeki kurdele kesimi ile Eyyübiye Sera Kent 1. Etap, üç yeni park ve iki yeni halı saha Eyyübiyelilerin hizmetine sunuldu.

Açılışın ardından yüzme havuzunu gezen davetliler, tesisin Eyyübiye’ye hayırlı olmasını dilediler.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ