Advert
Advert

Vali Ayhan: Eyyübiye’de Elbirliğiyle Güzel Çalışmalar Yapacağız

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve belediye meclis üyeleri, göreve başlamasının ardından Şanlıurfa’da hizmet veren kamu kurumları ve yerel yönetimlerle bir araya gelen Vali Salih Ayhan’ı ağırlayarak ilçe hakkında bilgiler verdi.

Vali Ayhan: Eyyübiye’de Elbirliğiyle Güzel Çalışmalar Yapacağız
Bu içerik 510 kez okundu.
Advert

İlk olarak Eyyübiye Belediyesi’nin Harrankapı mevkiindeki Metin Sözen Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Vali Salih Ayhan, burada Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile bir araya geldi.

Eyyübiye Belediyesi kadrolarıyla tanışmasının ardından Başkan Mehmet Kuş’tan ilçenin genel durumu ve belediyenin hizmetleri hakkında brifing alan Vali Ayhan, gerçekleştirilen hizmetlerin çok değerli ve kıymetli olduğunu söyledi.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin olmazsa olmaz olduğunu ancak Eyyübiye gibi dezavantajlı bir ilçede insana dokunan hizmetlerin çok önemli olduğunu kaydeden Vali Ayhan, Eyyübiye ilçesinin buna çok ihtiyacı olduğunu ve Eyyübiye Belediyesi’nde bunu gördüklerini dile getirdi.

Eyyübiye Belediyesi’nin, ilçenin sosyal yapıdan dolayı kendi içerisinde kaynak üretmekte sıkıntı yaşadığını, mevcut şartlarda büyük hayallerin gerçekleşmesinin zor olduğunu ancak genel bütçeden çok büyük katkı ve destekle bunun aşılabileceğini söyleyen Vali Ayhan, “Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüm. Türkiye’nin en dezavantajlı ilçesinde belediyenin bunu tek başına yüklenmesi mümkün değil. Destek olmanız şarttır dedim. Sayın Bakanımızın da bu tarafa ilgisi var. Yakın zamanda buraya bir ziyaret gerçekleştirecekler. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Eyyübiye ilçesiyle ilgili özgün değişim ve dönüşümcü projeler yapması konusunda inşallah birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Eyyübiye Belediyesi’nin, ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı ailelere yönelik sosyal destek faaliyetlerini çok önemli bulduğunu dile getiren Vali Ayhan, “Fakir fukaranın, garip gurebanın evine dokunmak, tadilat yapmak çok ince bir düşünce. Bu tür çalışmaları insana verilen değer ve o insanların duasına olan ihtiyaçtan kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim yüksek stratejimiz, Allah’ın rızası ve garip gurebanın duasıdır. Eyyübiye Belediyesi’nin yardımları küçük ve az sayılabilir ama bunlar, yapılan büyük işlerin sadakasıdır” diyerek, Başkan Mehmet Kuş’u tebrik etti.

Eyyübiye’de kentsel değişim ve dönüşümü önemsediğini ve konut üretimi konusunda girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “İnşallah elbirliğiyle, güç birliğiyle, birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalar yaparız” diye konuştu.

Metin Sözen Kültür Merkezi’ndeki temas ve değerlendirmelerinin ardından Eyyübiye Belediyesi hizmet binasına geçen Vali Salih Ayhan, burada da Başkan Mehmet Kuş ve belediye kadroları tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından başkanlık makamında ağırlanan Vali Ayhan, buradaki istişarelerin ardından Eyyübiye Belediyesi’nin uyguladığı projeleri yerinde incelemek üzere sahaya çıktı.

Yapımı tamamlanmak üzere olan Eyyübiye Millet Bahçesi ve Eyyübiye Kentsel Dönüşüm 1. Etap 350 konut projesinde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, daha sonra Batıkent Aile Otağı, 15 Temmuz Gençlik Merkezi ve AK Evler Spor Salonlarını ziyaret etti. Gençlik merkezi ve AK Evler Spor Salonlarındaki kurslara devam eden çocuklar ve gençlerle bir araya gelen Vali Ayhan ve Başkan Mehmet Kuş, çocuklarla sohbet edip, Kur’an-ı Kerim, müzik ve spor çalışmalarına eşlik etti.

İlçe merkezindeki temaslarının ardından Eyyübiye kırsal mahallelerini ziyaret eden Vali Ayhan, Günbalı, Sağlık ve Yardımcı Mahalleleri’nde yapılan hizmetleri inceleyerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ