Advert
Advert

Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü Şanlıurfa’da görevli Doktor kazandı

“Yüzyılın Beyin Cerrahı” olarak adlandırılan Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil adına bu yıl ilk defa verilen Genç Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü’ne Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Birecik Devlet Hastanesinde Beyin Cerrahi Uzmanı 32 yaşındaki Dr. Pelin Kuzucu layık görüldü.

Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü Şanlıurfa’da görevli Doktor kazandı
Bu içerik 613 kez okundu.
Advert

Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil Genç Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü bu yıl ilk kez Gazi Yaşargil ’in Doğum gününde Prof. Dr. Uğur Türe’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Bu ödül için başvuru Şartları 40 yaşından genç, 2021 yılı içerisinde Mikro nöroşirurji alanında bilimsel yayın yapmış, TC vatandaşı nöroşirürjiyenler olarak belirlendi.

 Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil ‘Başarının cerrahinin kadını erkeği yok işte bunu burda gördük. Bu sonuca çok memnun oldum tebrik ederim. Hep çalışın, ben yıllarca hiç durmadan çok çalıştım sizler de öyle çok çalışın’ dedi.

Ödülünü Prof. Dr. Yaşargil ‘in elinden alan Op. Dr. Pelin Kuzucu “Çok gururlu ve mutluyum. Gazi Yaşargil hocamızın adına düzenlenmiş olan bu yarışmada, hocamızın doğum gününde ve onun elinden ödül almanın tarif edilebilir bir yanı yok, Ailem de çok mutlu ve gururlu. Kazandığımı ilk duyduğumda inanamadım, hala şoktayım” diye konuştu.

Op. Dr. Pelin Kuzucu kimdir; 2020 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden beyin ve sinir cerrahisi ihtisasını tamamlayarak mezun oldu. Halen Birecik Devlet Hastanesinde Beyin Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Çalışma ile ilgili olarak: Beyinde hayati fonksiyonların yönetildiği merkez olan hipotalamus denilen merkez içerisinde çekirdekler ve buraya beyin sapından gelen ak madde yolakları ile ilgili anatomik diseksiyon çalışması,

Derin beyin stimülasyonu Cerrahisinde yeni hedefler belirlenerek kullanım alanının genişletilmesini amaçlandı.

Çalışmalar 2021 yılında uluslararası yayın yapan SCI Operative Neurosurgery isimli dergide

“ Microsurgical and White Matter Anatomy of the Hypothalamus: A Fiber Dissection Study

Correlating With Magnetic Resonance Tractography.” başlığı ile yayınlandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ