Advert
Advert

Dünyada sayılı doktorun yaptığı operasyon, artık Metrolife’de yapılıyor

Dünyada sayılı doktorun yaptığı operasyon, artık Metrolife’de yapılıyor

Dünyada sayılı doktorun yaptığı operasyon, artık Metrolife’de yapılıyor
Bu içerik 520 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Plastik ve El Cerrahisi branşında Servisi, yıllarca elleri kapalı olduğu için ellerini kullanamayan kelebek hastalarının tedavisinde merkez olma yolunda büyük adımlarla ilerliyor.

Genellikle genetik olarak gelişen kelebek hastalığı, doğumda veya yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkıyor. Çocuk yaşlarda hastalığının farkında olmayan hastaların iki eli de belli bir süre sonra kapanıyor.  Ellerini kullanamayan kelebek hastaları, hiçbir ihtiyacını tek başına gerçekleştiremez duruma geliyor. Ellerini kullanamadığı için kendi isteklerini başka kişilerin yardımı ile yapmak zorunda kalan hastalar, bir gün ellerini kullanabilmenin umuduyla yaşıyorlar.

Şanlıurfa’da Özel Metrolife Hastanesinde görev yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Abdülkadir Calavul, kelebek hastalarının umudu oldu.

Kelebek hastalarına başarılı operasyonlar gerçekleştiren Op. Dr. Abdülkadir Calavul, yaptığı operasyonlarla Şanlıurfa’yı sağlık alanında dünya gündemine de getirmeyi başardı. Aslen Şanlıurfalı olan Op. Dr. Abdülkadir Calavul kendi memleketinde bu kutsal görevi yaparak ülkemizin farklı bölgelerinden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

Yurt dışında nadir doktorların gerçekleştirdiği ve çok maliyetli olan kelebek hastalarının hayallerini gerçekleştiriyor. İmkânsızlıklardan dolayı yurt dışına gidemeyen hastalar, şimdi Şanlıurfa’da görev yapan Op. Dr. Abdülkadir Calavul’un başarılı operasyonu ile normal hayatlarına devam ediyor.

100’ün üzerinde kelebek hastasının ellerini açtığını belirten Uzman Op. Dr. Abdülkadir Calavul; “Bu ameliyatı Ülkemizde sadece ben ve Türkiye’de ilk yüz nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Özkan yapmaktayız. Geçen hafta Kuveyt’ten bir hastamız geldi. Ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ve ellerini açtık. Böyle büyük operasyonları Şanlıurfa’da yaparak ilimizin sağlık turizmini de geliştireceğiz” diye konuştu.

sağlık metrolife plastik calavul
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ