Advert
Advert

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Etkinliği Yapıldı

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Etkinliği Yapıldı
Bu içerik 448 kez okundu.
Advert

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul edilmişti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihinde, amaca yönelik çeşitli etkinlikler yapılmakta. Yapılan etkinliklerde, sağlıklı yaşam davranışları ve uyuşturucu kullanımından korunmanın önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmekte.  Bu kapsamda İlimizde şehrin işlek ve farklı bölgelerinde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunu oluşturan kamu kurum ve kuruluşlarımızın ortaklaşa yürüttüğü standlar açılarak halk bilinçlendirildi.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Faruk GÜNAK yaptığı açıklamada;

26 Haziran "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" münasebetiyle Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı hizmetleri Başkanlığı ile beraber diğer paydaş kurumlar olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yeşilay, Tarım İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Müftülük, Emniyet ve Jandarmanın da katılımıyla standlar oluşturuldu. Toplumu bilinçlendirme adına her stantta ayrı ayrı hangi birimin neler yaptığını vatandaşlara aktarma imkânları oldu.

 Son zamanlarda uyuşturucu ile mücadelede hakikaten büyük mesafe kat edildi, ama halen bunun gerisindeyiz. Umuyoruz ki hem toplumun bilinçlendirme hem de gençlerimizi bilinçlendirme adına her birim kendine düşen görevi yaptığı zaman biraz daha mesafe kat edebiliriz. Çocuklarımızı uyuşturucudan alıkoymak gençliğimizi ve neslimizi kurtarmak adına mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen yerli ve milli bir yazılım olan UYUMA uygulaması ile toplumsal sorumluluk bilinci daha etkin hale gelmiş, uyuşturucuyla kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşmuştur. UYUMA uygulaması akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.  Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Alo 191 de bilgi ve destek için 7/24 hizmet vermektedir.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu organizasyona her zaman olduğu gibi destek verdik. Diğer paydaş kurumlara da verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün, geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ