Advert
Advert

ŞUSKİ'DEN BEKLENEN YANIT GELDİ

Erzincan'da Fırat nehrine siyanür karıştığı iddiaları ile ilgili olarak ŞUSKİ açıklama yaptı.

ŞUSKİ'DEN BEKLENEN YANIT GELDİ
Bu içerik 630 kez okundu.
Advert

ŞUSKİ'nin internet sitesindeki açıklamada analizlerin yapıldığı ve eser miktarda dahi siyanüre rastlanmadığı ifade edildi.

İşte açıklama:

21/06/2022 tarinde Erzincan ilinde Fırat nehrine 20 metreküp siyanür içeren solüsyonun Firat nehrine karıştığı iddia edilmiştir. Bu iddia karşısında Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada ‘HİÇBİR DEREYE KARIŞMA OLMADIĞI, FIRAT HAVZASINA GÖZLEMSEL OLARAK ULAŞMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR’ denilmiş olmasına rağmen; Şanlıurfa ilinde temin ettiğimiz icme suyunun da Siyanür tehlikesi altinda olduğu şeklinde mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır.

Firat nehri Erzincan ilinden sehrimize gelene kadar Keban(Elazığ), Karakaya(Malatya) ve Atatürk barajlarını beslemektedir. Bu barajlarin toplam su hacmi 89.280 milyar metreküp olup ayrica Firat nehrinin kendi su hacmi de bu miktara eklendiğinde oluşan su hacminde eser miktarda dahi Siyanür bulunması icin çok fazla aşırı Siyanür karışımı olmasi gerekmektedir. Dolayısıyla bilimsel olarak Atatürk barajinda siyanür kirliliği olması söz konusu değildir.

Buna ek olarak; Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığımız bünyesindeki Uluslararasi Akredite Labaratuvarımızda hergün, Halk Sağlığı Labaratuvarlarında ise 20 günde bir siyanür analizi yapılmakta olup, 2020 yılından günümüze kadar analiz sonuçlarınin hicbirisinde eser miktarda dahi siyanüre rastlanmamıştır.

Şanlıurfa’da su sağlıkla musluktan içilir.
Muhammed Said Güllüoğlu
Şuski Genel Müdürü

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ