Advert
Advert

ŞUSKİ'DEN AÇIKLMA BEKLENİYOR

Şanlıurfa’dan da geçen Fırat Nehri’ne, Erzincan İliç’te bir ALTIN maden işletmesinin patlayan borusundan 20 ton siyanür karışmıştı. Şanlıurfa İçme suyu bundan etkilenecek mi?

ŞUSKİ'DEN AÇIKLMA BEKLENİYOR
Bu içerik 693 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa içme suyunun da alınıp arıtıldıktan sonra şehir şebekesine verildiği Fırat Nehri’nin suyuna siyanür karışmasından dolayı altın madeni işletmesine, 16 milyon 441 bin lira idari para cezası kesildi. Acaba bu atık içme suyumuzu etkileyecek mi? son teknoloji sistemlerle devamlı tahlilleri yapılan ve arıtılan Şanlıurfa içme suyu için Şanlıurfa Su Ve Kanalizasyon İdaresi ŞUSKİ'den resmi bir açıklama bekleniyor.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyünde, 21 Haziran'da bir altın madeni işletmesinin yığın liç sahasına ait boru hatlarında yaşanan arıza sonrası meydana gelen sızıntının ardından bakanlığa bağlı çevre denetim ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yapılan incelemede, boru hattından kaynaklanan sızıntının tesis sınırlarının dışına taşarak, eğimli arazide aktığı, mevsim itibarıyla alt kotta bulunan dere yatağında herhangi bir su akışı bulunmadığı, kuru dere yatağına ulaşan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edildi. Söz konusu tespitin analiz raporlarıyla teyit edilebilmesi amacıyla Çevre Laboratuvarı tarafından gerekli analizler için numuneler alındı.

Şanlıurfa'lı takipçilerimiz soruyor içme suyumuz tehlikede mi?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ