Advert
Advert

ŞANLIURFA'DA SOKAK KÖPEKLERİNE TEDBİR ALINMIYOR

Şanlıurfa'da şehir merkezinde sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, çocukların korkulu rüyası haline geldi.

ŞANLIURFA'DA SOKAK KÖPEKLERİNE TEDBİR ALINMIYOR
Bu içerik 725 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa'da ilgili kurumlar ve hayvan severler tarafından zaman zaman sokak köpeklerine yönelik yemleme çalışmaları yapılmasına rağmen, yine de aç kalan ve her geçen gün sayıları artan başıboş hayvanlar, vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor.
Kentte sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri havaların sıcak gitmesiyle birlikte park ve mesire alanlarında daha dikkat çekici boyuta ulaştı. Bilhassa ana yollarda çok sık olarak ortaya çıkan başıboş köpekler, bazen bir marketin kapısında nöbete yatıyor, bazen ATM önlerinde insanlara saldırıyor, çoğu zaman da insanları ısırarak zarar veriyor. Özellikle vatandaşların yürüyüş için kullandıkları kasaptaşı parkı, GAP vadisi ve cumhuriyet parkında vatandaşların önünü kesiyorlar. Guruplar halinde gezen başıboş köpekler şehrin imajını da olumsuz etkilerken soruna kalıcı çözüm bulunması isteniyor. Öyleki Balıklıgöl gibi turistik mekanlarda bile tedbir alınmaması Şanlıurfa'ya gelen turistlere zor anlar yaşatıyor.
Vatandaşlar, biranda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin olurken, çocuklarda sorun yaşıyorlar.

Konuya ilişkin bazı vatandaşlar, “Kaç defa şikayet etmemize rağmen bu sokak köpeklerine bir çözüm bulamadılar. Kaç defa bizzat ben köpeklerin saldırısına uğradım. Bununla ilgili ne zaman bir çözüm bulacaklar. Biri parçalanınca mı? Böyle bir yönetim olamaz böyle bir yasa olamaz. Akşam eve giderken köpek yüzünden korkuyoruz. Hadi biz büyük insanlarız ya çocuklara saldırdığı vakit ne yapacaksınız? Artık bir an evvel bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” şeklinde görüş belirttiler.

Bu konuda haber merkezimizi arayan, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanıp hayvan barınaklarına gönderilmesini isteyen vatandaşlar yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorlar. 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ