Advert
Advert

Bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kuruldu.

​Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' Doktorların hizmetine sunuldu. Cerrahların laparaskopik (kapalı yöntem) ameliyatlar öncesinde el becerilerini geliştirmeleri amacıyla kurulan odanın tanıtımı Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaya tarafından Cerrahlara yapıldı.

Bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kuruldu.
Bu içerik 404 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' Doktorların hizmetine sunuldu. Cerrahların laparaskopik (kapalı yöntem) ameliyatlar öncesinde el becerilerini geliştirmeleri amacıyla kurulan odanın tanıtımı Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaya tarafından Cerrahlara yapıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alev Esercan 'Laparoskopik Simülasyon Odası' hakkında;

Günümüzde daha erken iyileşme, daha az ağrı, iyi kozmetik sonuçlar dolayısıyla laparaskopik yani kapalı ameliyatlara yönelim artmıştır. Fakat bu ameliyatlar için cerrahi beceri ve uzun süreli eğitimler/pratikler gerekmektedir. Maalesef bu pratikler ameliyathanede hasta üzerinde geliştirilmektedir. Yeni çıkan laparaskopik eğitim kutularıyla hasta üzerinde çalışmaya gerek kalmadan öğrenerek, pratik yaparak bu kapalı ameliyatlar kolaylıkla daha kısa sürede ve komplikasyonsuz gerçekleşebilmektedir. Bu eğitim kutusu Güneydoğu bölgesinde hastanemize ilk ve tek olarak bağışlanmıştır. Böylelikle doğum sayısında 1.olan hastanemizde kadın hastalıkları ve doğumda yapılan diğer ameliyatlarımızın da sayısı çoktur. Bu eğitim setiyle doğumda birinci olan hastanemiz diğer jinekolojik ameliyatlarda da en son teknoloji sahip olarak eğitilmiş bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ