Advert
Advert

TÜRK YOĞUN BAKIM DERNEĞİ TOPLANTISI ŞANLIURFA’DA GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, Yoğun Bakım bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Kentteki özel bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuray Altay, Şanlıurfa’da ilk kez yoğun bakımla ilgili bu kadar geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, toplantının önemine vurgu yaptı.

TÜRK YOĞUN BAKIM DERNEĞİ TOPLANTISI ŞANLIURFA’DA GERÇEKLEŞTİ
Bu içerik 497 kez okundu.
Advert

Toplantının anlam ve önemi hakkında bilgi vererek bir konuşma yapan Doç. Dr. Altay, “Toplantıya Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ile Şanlıurfa ve bölge illerinden, ülkemizden çok değerli akademisyenler, Uzman doktor, asistan doktor, yoğun bakım hemşire ve çalışanları katıldılar. Toplantıda yoğun bakımlarda sık karşılaştığımız kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek gibi hayati organ yetmezliklerinde kullanılan destek sistemleri ve tedavileri konuşuldu. Bu destek sistemleri ve tedavileri yoğun bakımda yatan kritik hastalarda hastalığın seyrini olumlu yönde değiştirmektedir. Anesteziyoloji ve Reanimasyon ana bilim dalı olarak 3. Seviye yoğun bakım ünitemize çevre il ve ilçelerimizden genel durumu kötü, hayati tehlikesi devam eden hastaları kabul etmekteyiz. Bu hastalarımızın takip ve tedavisi sırasında gelişen hayati organ yetersizliklerinde bu destek sistemleri ve tedavilerini uzun yıllardır başarılı bir şekilde kullanıyoruz. Genel durumu kötü hayati tehlikesi devam eden kritik hastalarda bu tür tedavilerin zamanlaması ve uygulanması hastaların iyileşme süreçleri açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Doç. Dr. Altay, toplantıya, alanında uzman birçok hekimin katıldığını ve bundan da son derece mutluluk duyduklarını söyleyerek, katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkan ise bölge toplantısının Şanlıurfa’da yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Gerçekten güzel ve verimli bir toplantı oldu. Şanlıurfa gibi kadim bir şehirde kökleri tarih öncesine dayanan bir üniversitede tıp bilimi çalışmaları yapmak çok güzel bir duyguydu. Bize ev sahipliği yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı hocalarımıza, personeline ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türk Yoğun Bakım Derneği toplantısının ardından farklı şehirlerden gelen misafirlere Harran ve Göbeklitepe gezisi düzenlendi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ