Advert
Advert

Birecik Devlet Hastanesinde " Diyabet Okulunda Yüz Yüze Eğitimler Başladı.

Diyabet Okulunun amacı, diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanında günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay yaşam sağlamaktır.

Birecik Devlet Hastanesinde
Bu içerik 497 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Diyabet Okulunun amacı, diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanında günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay yaşam sağlamaktır. Eğitim programına katılım ücretsiz olup, katılımcılara eğitim sonunda diyabet okulu adına katılım belgesi verilmektedir. Bu okul ile hem hastalığı hakkında daha bilinçli ve eğitimli diyabet hastalarının olması hem de diyabet hastası olmayıp bu hastalığa aday olan kişilerin diyabet hakkında bilinçlendirilmesinin sağlanması amaçlanmıştır.

Birecik Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzm. Dr. Sercan AVUL, diyabet okulu hakkında bilgi verdi.

Kliniğimizde 2 aydır diyabet okulunu aktif ettik. Öncelikle hastalarımızın bütün tahlilleri ve tedavileri düzenleniyor. Hastalarımıza ekip arkadaşlarımızla birlikte öncelikle diyabet hemşiresi tarafından hasta değerlendiriliyor. Tedavileri açıklayıcı bir şekilde anlatılıyor. Tedavi komplikasyonları yönünde bilgi veriliyor. Hastalarımız daha sonra diyet eğitimi almak için diyetisyenimiz ile birlikte kalori ihtiyacı hesaplanarak programı düzenleniyor. Fizyoterapist arkadaşımıza yönlendiriliyor. Fizyoterapist tarafından hastanın özellikle nöropatik semptomları yani ağrı, yanma, uyuşma, kaşınma diyabet hastalarının çok sık yaşadığı sorunlardır. Bunlar hakkında değerlendirmeleri yapılıyor.

Diyabetin biliyorsunuz diyabetik ayak dediğimiz ayakta yara durumları bizim çok başımızı ağrıtan ve ne yazık ki de hasta içinde çok kötü konforunu bozan bir durum, bununla alakalı yaklaşımımız oluyor. En sonunda hastamıza psikologla görüştürüyoruz. Hastamızın herhangi bir yeme bozukluğu var mı çünkü bizim tedavimize çok büyük bir sıkıntı oluyor buna göre psikoterapik tedavi altına alıyoruz. Diyabet hastalarımızın ne yazık ki tanı tedavisinde başlarına ne geleceğine dair korkuları oluyor, bunların güzel bir şekilde yaklaşımı hastayı rahatlatmış oluyor. Hastalıkla alakalı korkularından arındırmak için tedavilerimiz oluyor, İnsülin korkusu olan hastalarımız oluyor, Yine bunlarında üstesinden gelmek için hastalarımız psikoterapi alıyor. Bu sayede biz diyabetin eğitimdeki en önemli kısmı olan eğitim kısmını Birecik Devlet Hastanesinde 2 aydır güzel bir şekilde yürütüyoruz.

 Hastalarımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Umarım siz değerli halkımıza katılımı arttırarak bize destek olursunuz ve Birecik de şeker hastalığıyla mücadele edebiliriz dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ