Advert
Advert

KIZILKOYUN BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geçmişte yeşil alan olan yerleri aslına geri çevirerek Şanlıurfa’yı fabrika ayarlarına geri döndürdüklerini söyledi.

KIZILKOYUN BAHÇESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
Bu içerik 485 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geçmişte yeşil alan olan yerleri aslına geri çevirerek Şanlıurfa’yı fabrika ayarlarına geri döndürdüklerini söyledi.

Gastronomi, Müziği, Tarihi dokusu ve Kültürel varlıklarıyla adeta bir açık hava müzesini andıran Şanlıurfa’da turizm potansiyelinin artırılması ve günübirlik turlarla gelen ziyaretçilerin kentte daha fazla vakit geçirmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin turizme kazandırdığı Kızılkoyun Nekropol alanında bulunan ‘’Kızılkoyun Bahçesi’’ düzenlenen törenle açıldı.

Işıklandırma çalışmasıyla muhteşem bir görünüme kavuşan Kızılkoyun Bahçesinin Açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. 

“KIZILKOYUN BAHÇESİNİ BELEDİYE İŞLETECEK BU ALAN VATANDAŞA HİZMET EDECEK”

Şanlıurfa’da gecekondularla kapatılan tarihi gün yüzüne çıkardıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’ Kızılkoyun Bahçesi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şanlıurfa Belediye Eski Hizmet Binasının yerine yaptığımız Belediye Bahçesi de şehrin kalbine nefes aldırdık. Otel yapalım önerileri vardı ancak biz orayı gençlerin sohbetine, yaşlıların dinlenmesine, kuşların cıvıltısına hediye ettik. Kızılkoyun Bahçesi artık Şanlıurfa’nın bir değeri, bir incisidir. Burası Şanlıurfalılarındır. Burayı Belediyemiz işletecek ve bu güzide alan Şanlıurfalı vatandaşlarımıza hizmet edecek” dedi.

“ŞANLIURFA’YI TARİHİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARARAK FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRÜYORUZ”

Şanlıurfa’nın kalbine bir bıçak gibi saplanan betonarme yapıları bir bir kaldırdıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’yı ışıklandırmalarla ışıl ışıl yaptık. Daha da güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Biz sadece yıkmıyoruz. Bir yandan şehrin kalbine bıçak gibi saplanan yapıları ortadan kaldırırken diğer yandan yeni yeşil alanlar parklar kazandırıyoruz. Zor denilen işler için kollarımızı sıvayarak çözüyor ve sonuca ulaştırıyoruz. Kızılay Meydanı da geçmişten çay bahçesiydi. Biz Kızılay’ı eski haline çevirerek bir nevi fabrika ayarlarına geri döndürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİM GEMİMİZİN DÜMENİ VATANDAŞIMIZIN DUASIDIR”

Bu güne kadar başaramaz denilen tüm işleri başardıklarını da sözlerine ekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Açıksu, Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Oto alım satım sitesi gibi alanlarda da kamulaştırmalar yaptık ve yıkımların ardından bu bölgeleri de rahatlattık. Bu kadar kamulaştırma yaparken bize hazine mi buldun diye soranlar da oluyor elbette ben şöyle diyorum evet hazine buldum. Nedir benim hazinem kadınların, çocukların, yaşlıların duasıdır. Onların duasıyla biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim Gemimizin dümeni vatandaşımızın duasıdır. Allah’ın izniyle milletimizin duasını alıp gönüllere girmeye devam edeceğiz. Bizim işimiz laf üretmek değil, bizim işimiz hizmet üretmektir. Mazeret üretmek değil eser üretmektir. Biz yürüyeceğiz Şanlıurfa yürüyecek arkamızdan biz ayağa kalktıkça Şanlıurfa şahlanacak” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında “Öncelikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibini kutluyorum. Eser üretmek kolay değildir. Eser üretmek zordur. Ama zoru başarmak da ayrı bir güzelliktir. İnsanların duasını almak bu işin en güzel tarafıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, ”Büyükşehir Belediye Başkanımız, Şanlıurfa’nın yapılanmasında, inşasında ve bu günlere gelmesinde il başkanlığı döneminde ve belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa’ya bir çığır açmış ve Şanlıurfa’yı bu günlere taşımayı başarmıştır” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “Kızılkoyun Bölgesinde yaşayan halkımızın ve tüm hemşehrilerimizin istifade edebilecekleri böyle güzel bir alanı bizlere, halkımıza sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Meclis Başkanvekili Ahmet Kenan Kayral da bir konuşma yaparak Kızılkoyun Bahçesi bir çay bahçesi değil, burası tarih kokan bir şehirdir. Bu şehri Şanlıurfa’ya vatandaşlarımıza kazandırdığınız için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Kızılkoyun Bahçesi açılış kurdelenin kesilmesiyle hizmete sunuldu.

Açılışın ardından Kızılkoyun Çay Bahçesine gelen çocuklara pamuklu şeker, vatandaşlara ise çay ve meyan şerbeti ikramında bulunuldu.

 

Alanın açılışını izlemeye gelen vatandaşlar tarihin içerisinde, tarih kokan bu güzel bahçeyi Şanlıurfa’ya kazandırdığı için Başkan Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ