Advert
Advert

Harran Üniversitesinde Coşkulu Mezuniyet

Harran Üniversitesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesinde Coşkulu Mezuniyet
Bu içerik 604 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumunda gerçekleşen törene, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir ile Prof. Dr. Mehmet Hançer, dekanlar, yüksekokul müdürleri, Üniversite Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, öğretim elemanları, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının mezun durumunda olan öğrencilerinin kortej yürüyüşüyle stadyuma girmelerinin ardından tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okuması ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

Yaklaşık 20 bin öğrenci velisinin katıldığı programda, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve mezun öğrenciler adına dönem birincisi Özlem Nur Öncel birer açış konuşması gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerin, toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan, aidiyet duygusu ile bilinçlenmiş olmalarını arzuladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; "Sevgili mezunlarımız; Bugün, birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Yaşam boyu öğrenme dediğimiz süreç ve hayat mücadelesi bugünden itibaren başlıyor.

Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın, önünüze çıkacak engeller sizi yavaşlatmasın, Yeniliklere açık olun, ülkemiz sizin gibi gençlerle yükselecektir. Mezun olurken size bir anahtar olarak diplomanız verilir. Bu anahtarı kullanarak var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin.

Çok kıymetli hocalarım, bu yıl da mezunlarımızı uğurluyoruz, hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Öğrencilerimiz varlık sebebimizdir. Onlara sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.

Sevgili mezunlarımız; Zorlu salgın sürecinde eğitimlerinizi tamamlayarak mezun olmanın kıvancını yaşıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine uğurluyorum. Allah yolunuzu açık etsin" diye konuştu.

Mezun olan 4500 öğrenci adına okul birincisi Özlem Nur Öncel’in konuşmasının ardından okullarında dereceye giren öğrenciler; dönem birincisi Ziraat Fakültesi’nden Özlem Nur Öncel, dönem ikincisi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Ala Hacbedran ve dönem üçüncüsü Fen Edebiyat Fakültesi’nden Berrin Çoban’a başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından verildi.

Mezuniyet törenlerinin klasiği olan kep atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

           

Kaynak: HRÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ