Advert
Advert

Özel Bakım Gerektiren Bireylere Ağız ve Diş Sağlığına Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi.

​Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile bakım evi personellerine “Engelli bireylerde ağız ve diş sağlığının önemi” konulu eğitim verildi.

Özel Bakım Gerektiren Bireylere Ağız ve Diş Sağlığına Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi.
Bu içerik 432 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile bakım evi personellerine “Engelli bireylerde ağız ve diş sağlığının önemi” konulu eğitim verildi.

Eğitimde “mental retardi” dediğimiz hafif zekâ geriliği olan engelli bireyler için eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Şanlıurfa ağız ve diş sağlığı hastanesi evde sağlık birimi sorumlu hekimi Dt. Ebru AKTAR yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa il sağlık müdürlüğü ve Şanlıurfa aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde eğitim seminerlerinden ikincisini bu defa ilgili bakım evlerinde yaşayan hafif “mental retardi” dediğimiz hafif zekâ geriliği olan engelli bireyler için gerçekleştirdik. Ağız hijyeninin nasıl sağlayacaklarını, dişlerin nasıl, ne zaman, hangi sıklıkla fırçalamaları, ne kadar diş macunu kullanmaları gerektiğini anlattık. Ağız bakımının neden önemli olduğunu da anlatmaya çalıştık. Onların anlayabilecekleri düzeyde, sade bir anlatımla, görsel slaytların ağırlıkta olduğu bir eğitim sunumu hazırladık. Eğitimin sonunda Şanlıurfa ağız ve diş hastanesi olarak, her bir hastamıza, onları motive etmek adına, birer diş fırçası ve diş macunu da hediye ettik. Oldukça verimli ve eğlenceli bir eğitim sunumu oldu.

Şanlıurfa ağız ve diş hastanesi Evde sağlık birimi olarak, gerek koruyucu Ağız ve diş sağlığı uygulamaları ve gerekse diş tedavileri hizmetlerini yaparken yüce Devletimizin hamiliğini yaptığı bu bireylere karşı, bizde Devletimizin onlara uzanan şefkat eli olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çaba sarf ediyoruz, gayret gösteriyoruz dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ