Advert
Advert

Dünyanın Farklı Üniversitelerinin Erasmus Temsilcileri Şanlıurfa’da

Harran Üniversitesi AB Ofisi Erasmus+ Program Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Erasmus Haftası kapsamında ‘3.Uluslararası Çalışma Programı’ düzenlendi.

Dünyanın Farklı Üniversitelerinin Erasmus Temsilcileri Şanlıurfa’da
Bu içerik 888 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya, akademisyenler ve yurt dışından gelen üniversite temsilcileri katıldı.

Programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya ve AB Ofisi Erasmus+ Program Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Cebeci birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Yeni dönemde yapılması planlanan faaliyetler ve Erasmus hareketliliği hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversite temsilcilerinin sunumlarına geçildi. Bu kapsamda yurt dışından gelen temsilciler, ülkeleri ve üniversiteleri ile ilgili bilgiler paylaştılar.

8 farklı Avrupa Birliği ülkesinin 15 farklı üniversitesinden katılımcının yer aldığı programda, paydaşlarla; öğretim, çalışma, en iyi uygulamaları paylaşma ve uluslararası işbirliği alanlarında görüşmeler yapıldı.

3. Uluslararası Hafta programında, katılımcılara Harran Üniversitesi, tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe, dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen Harran Kazıları ve Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi hakkında bilgiler paylaşıldı. Program, Türk kültürü, tarihi, mutfağı ve geleneklerini keşfetmek için fırsatlar sunuldu.

Ayrıca uluslararası üniversiteler arasında iş birliğini sağlamak ve sürdürmek için katılımcılar arasında bulunan, dünyanın farklı üniversitelerinde gelen temsilciler, Harran Üniversitesi’nin ilgili birimleriyle temaslarda bulunarak bilgiler aldılar.

Harran Üniversitesi ile bu üniversiteler arasında Erasmus çerçevesinde iş birliğini artırmak, bölümler arası öğrenci ve hoca değişimi ile ilgili anlaşmalar yapmak amacıyla düzenlenen Erasmus Çalışma Haftası etkinliği kapsamında, katılım gösteren yabancı üniversite temsilcileri tarafından programın son gününde Harran Üniversitesi Merkezi Kafeterya girişinde stant kurularak, kendi ülkeleri, üniversiteleri ve kültürleri ile ilgili tanıtımlar yaptılar.

Avrupa ülkelerinden farklı üniversitelerin tanıtımlarını yaptığı stantları dolaşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, üniversite temsilciyle karşılıklı bilgi alış verişinde bulundular. Rektör Çelik’e ülkeleri ve üniversiteleri hakkında bilgiler veren Avrupa Ülkelerinden gelen Erasmus yetkilileri Harran Üniversitesi’nde yapılan etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ