Advert
Advert

Çocuklarda İdrar Kaçırma Sorunu Çözümsüz değil!

Anne babaların “Çocukların altına kaçırmaları normaldir!” inanışından hızla uzaklaşmaları gerekiyor. Bu sorunun altında ciddi kabul edilen farklı nedenler bulunuyor. İlaç tedavisi sorunun çözümlenmesinde etkili olmadığında konuya çok yönlü yaklaşmak gerekiyor. Bu noktada ağrısız ve acısız çözüm mümkün hale geliyor.

Çocuklarda İdrar Kaçırma Sorunu Çözümsüz değil!
Bu içerik 542 kez okundu.
Advert

Özel Metrolife Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr.Mustafa ERTEKİN, çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırmanın, nedeni araştırılması gereken önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Dr. Ertekin Ayrıca;
"Çocuklarda idrar kaçırma ilk 5 yaşta normal kabul edilmektedir.
5 yaştan sonraki kaçırmalar araştırılmalıdır. Sadece gece kaçırması olan çocuklarda sebep genelde uykunun ağır olmasıdır.
Sadece gece kaçırması olan çocuklarda bir takım egzersiz ve beslenme alışkanlıklarının değişikliğiyle büyük oranda tedavide başarı sağlanmaktadır.
Hem gündüz hem gece kaçıran ve gün içinde idrara sıkışması olan çocuklarda altta yatan nedenler idrar yolu enfeksiyonları, idrar kesesinin küçük olması ve idrar kesesinin uygunsuz kasılmaları olabilmektedir.
Enfeksiyonlar uygun antibiyotiklerle tedavi edilmelidir.
İdrar kesesi yaşına göre küçükse veya uygunsuz kasılmalar oluyorsa egzersizler ve medikal tedavi ile idrar kaçırma kalıcı olarak düzeltilebilir." şeklinde devam etti.

mustafa ertekin sağlık hastane karaköprü metrolife çocuk sağlığı idrar kaçırma
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.