Advert
Advert

Harran Üniversitesi’nde Geleceğin Arkeologları Bir Araya Geldi

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğrenci Kulüpleri organizasyonunda ‘13. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyu

Harran Üniversitesi’nde Geleceğin Arkeologları Bir Araya Geldi
Bu içerik 899 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğrenci Kulüpleri organizasyonunda ‘13. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu’ düzenleniyor.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri ev sahipliğinde Türkiye’den 30 ve yurtdışından ise 4 Üniversite olmak üzere toplamda 34 Üniversitenin katılım sağladığı sempozyum, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştiriliyor.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı program, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş’ın açış konuşmalarıyla başladı.

Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal sunumuyla başlayan sempozyum çerçevesinde Harran Üniversitesi, Göbeklitepe, Karahantepe, Sayburç, Nevali Çori , Sefertepe gibi neolotik çağın yanı sıra Harran Ören Yeri, Urfa Kalesi, Kızıl koyun gibi bir çok arkeolojik değere ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın, Arkeoloji dünyasının ilgisini çekmesinin yanı sıra geleceğin Arkeologlarının da ilgisinin çekilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca Arkeoloji dünyasının bu ilgisine karşılık Şanlıurfa’nın arkeolojik değerlerini geleceğin Arkeoloğu ve bilim adamları olacak Arkeoloji öğrencilerine tanıtmak, Üniversitelerin Arkeoloji Bölümü öğrencileri arasında sinerji oluşturmak adına harekete geçen Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğrenci Kulüpleri, Harran Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’den 30 yurtdışından ise 4 olmak üzere 34 Üniversitenin Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin katıldığı “13. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu” nda bir araya geldiler.

Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8 oturumda 4 gün sürecek 200 arkeoloji öğrencisinin yanı sıra bilim adamlarını bir araya getiren sempozyum sonrasında Harran, Göbeklitepe, Müze ve Karahantepe gibi Arkeolojik alanlar da gezilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ