Advert
Advert

Harran Üniversitesi 30. Yılını Çeşitli Etkinliklerle Kutluyor

Harran Üniversitesi 30.ncu kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeterya önünde başladı.

Harran Üniversitesi 30. Yılını Çeşitli Etkinliklerle Kutluyor
Bu içerik 717 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi 30.ncu kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeterya önünde başladı.

30. yıl kutlama etkinlik programına, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları, dekanlar, Üniversite Genel Sekreteri, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları Ekibi Gösterisiyle başlayan 30. yıl etkinliklerinde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik bir açış konuşması gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesi’nin 1976 yılından itibaren birçok maceralardan sonra bu aşamaya geldiğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “1976 yılında ilk olarak şehirdeki halkın gayretleri sonucundan Dicle Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksekokulu açılmış. Ardından 1978 yılında Ziraat Fakültesi ve daha sonra Gaziantep Üniversitesi bağlı İlahiyat Fakültesi açılmıştır.

Ardından şehirdeki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Şanlıurfa’ya has bir üniversite açma adına öz verilerde bulunmuşlar. O zaman Şanlıurfalı Tarım ve Köyişleri Bakanı Necmettin Cevheri’nin gayretleri ile Başbakan Süleyman Demirel hükümeti döneminde 27 Mayıs 1992’de üniversitemiz açılmıştır.

1994 yılında yapılan bir proje yarışması sonucunda bu gördüğünüz muhteşem kampüsün projesi kabul edilmiş. En erken buraya 2003 yılında üç fakülte gelmiş. Buranın bir kampüse bürünmesi 2016 yılında hastanenin buraya gelmesi ve 2018 yılında ise rektörlük binasının buraya taşınmasıyla kurumsal hürriyetini kazanmıştır. Ama daha önemlisi biz 30. Yılımızı mı kutluyoruz yoksa biz kadim Harran’ın yani 1000 yıl önceki kadim Harran medeniyetin devamı mıyız? Bunu araştırıyoruz. Biliyorsunuz bu konuda çok uğraşlarımız oldu, hem bizim tarih bölümümüz hem de Arkeoloji bölümümüzün gayretleriyle tarihimizi biraz daha ortaya çıkarmış olduk. Kadim Harran’ın devamı olduğumuzu kanıtlamak adına birkaç ay içerisinde teklifimiz olacak. Belgelendirilmiş bir teklif ile başvuracağız. 30. yıl kutlamalarımız 2022 yılı boyunca devam edecek. Bu açılışını yaptığımız etkinliklerimizde emeği geçen tüm kamu kurum kuruluşlara ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Çelik’in konuşmasının ardından Haliliye Belediyesi Mehter Takımı Gösterisi eşliğinde stantlar gezildi. Programda, URBİT Bisiklet Kulübü ile MotorRUHA Motosiklet Doğa ve Kampçılık Spor Kulübü Derneğinin gösterileri,  Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dart ve Boje Gösterisi, Sur-At Binicilik Kulübünün Geleneksel Okçuluk Gösterisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait farklı dallarda gösteriler icra edildi.

Ardından Fen-Edebiyat Fakültesi fuaye alanında Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Vural danışmanlığında Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin resim sergisinin açılışı yapılarak protokol tarafından sergi alanı gezildi.

Harran Üniversitesi’nin 30.yıl kutlamalarının ilk gün etkinliği 30. Yıl Paneli ile devam etti. Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panelde Emekli Öğretim Görevlisi Necmi Dedeoğlu ve Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu birer sunum gerçekleştirdiler. Moderatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’nun yaptığı panelde panelistler Harran Üniversitesi’nin geçmişten bugüne geliş yolculuğu, kuruluş aşamasında karşılaşan zorluklar, kuruluşunda emeği geçen kişiler ile ilgili bilgilerini paylaştılar.

Panel, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ