Advert
Advert

SİVEREK'TE KIRSALIN ÇEHRESİ KÖY MEYDANLARI PROJESİYLE DEĞİŞİYOR

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hazırlanan köy meydanları projesiyle merkezdeki hizmetler kırsalda da hayat buluyor.

SİVEREK'TE KIRSALIN ÇEHRESİ KÖY MEYDANLARI PROJESİYLE DEĞİŞİYOR
Bu içerik 628 kez okundu.
Advert

Bir süre önce Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hazırlanan köy meydanı projesinde çalışmalar devam ediyor. Kent merkezindeki hizmetlerin kırsal mahallelere de götürülmesi amacıyla hazırlanan projede 15 mahalle belirlendi.

Kırsal mahallelerin çehresini değiştirmeye yönelik düzenlenen köy meydanında dinlenme alanının yanı sıra çocuk oyun grubu yer alıyor. Çevresi ağaçlandırılan meydan ile kırsal mahalleler yeşil bir görünüme kavuşturuluyor.

15 kırsal mahallede yapılması planlanan proje kapsamında tamamlanan 10 köy meydanı mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Yürütülen çalışmaları inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

Siverek Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Gap İdaresi iş birliğince yürütülen projede çalışmaların sürdüğünü dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Köy meydanı projesindeki temel hedefimiz mahalle sakinlerinin bir araya gelebileceği, sosyal etkinliklerin yapılabileceği yeşil bir alan oluşturmaktır. İnceleme sırasında arkadaşlarımın verdiği teknik detaylarda varsa bir eksiklik onun giderilmesi konusunda yeniden çalışma yapıyoruz. Özellikle çocuk oyun gruplarının mahalle çocukları açısından ne denli güzel olduğunu ve önemli olduğunu bir kez gördük. 15 mahallemizde çalışmamızı tamamladık, hedefimiz belirlenen mahallelerin dışında da Siverek Belediyesi olarak bu çalışmayı yürütmektir. Projedeki mahallelerimizi nüfus yoğunluğunu baz alarak belirledik. İlerleyen zamanlarda projemizi kent geneline yayarak tüm mahallelerimizde uygulamayı düşünüyoruz.” dedi.

Çakmak ayrıca kent merkezinde yapılan hizmetlerin kırsal bölgelerde de yapılması noktasında projenin önemli olduğunu söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, köy meydanı projesi nedeniyle Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.