Advert
Advert

5.GAP Yeşil İnovasyon Yarışması Başvuruları Başladı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı organizesinde ve Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde, “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” ve “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” yarışması düzenlenecek.

5.GAP Yeşil İnovasyon Yarışması Başvuruları Başladı
Bu içerik 547 kez okundu.
Advert

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı organizesinde ve Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde, “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” ve “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” yarışması düzenlenecek.

5.GAP Yeşil İnovasyon Projesi kapsamında yapılacak olan yarışmaya Güney Doğu Anadolu illerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt, Şırnak’tan ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler katılım sağlayabilecek.

Yarışma sonucunda her iki kategoride yer alan ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar, yurt içi bilim gezisi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecek.

1 Şubat-30 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak olan yarışma başvuruları kapsamında Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu süreçte yarışma konularını içeren il seminerleri, bilgilendirme toplantıları ve afiş duyuruları yapılacak.   

GAP Yeşil İnovasyon Yarışması ilk defa 2015 yılında Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının çalışması kapsamında başlamış; sonrasında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde temel eğitim kurumlarını kapsayan güçlü bir yapıya bürünmüştü. Bu sene yapılacak 5. GAP Yeşil İnovasyon yarışmasında ise tüm eğitim kurumlarını kapsayacak bir şekilde ve farklı kategorilerde etkinlikler düzenlenecek.

5. GAP Yeşil İnovasyon yarışmasında üniversitemiz adına Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) ve Proje Destek Ofisi koordinesinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ar-Ge Birimi ve Urfa STEM iş birliğinde 9 il ve bölgeden tüm üniversitelerin katılımıyla yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek.

Hem Dünya hem de ülkemizde sürekli artan nüfus artışına bağlı olarak enerji kaynaklarının çok hızlı bir şekilde azaldığını belirten HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen “Ülkemizin jeopolitik konumuna göre bazı küresel sorunlar daha geç hissedilecek olsa da eğitimciler olarak herkesi gerek yarışmalar gerek genel bilgilendirme çalışmaları ile bu konuda bilinçlendirmek önemli bir görevimizdir. Bundan dolayı yapmayı planladığımız faaliyetler sayesinde öğrencilerde farkındalık oluşturularak, çevresel sorunlara karşı üretici düşünce yapısını ve projeler geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu eksende geliştirilen ‘GAP Yeşil İnovasyon Projesi’nin amacı Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği alanında bölgede ortaokul ve lise öğrencilerinin proje geliştirme, inovasyon yetenekleri ve bilinçlerinin arttırılmasını sağlayacaktır” dedi.

5. GAP Yeşil İnovasyon Yarışmasının bu yıl festival havasında geçmesi temennisinde bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik “Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerimizden ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerimizin başvuru ve ilgilerinin yoğun olmasını bekliyoruz.  Bu işbirliğini güçlendiren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, bölgedeki tüm üniversitelerimize ve projeyi fonlayan GAP İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ