Advert
Advert

BEYİN KANAMASI GEÇİREN HASTA SEREBRAL ANEVRİZMA (BALONCUK) TEDAVİSİ İLE HAYATA TUTUNDU

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümünde, beyin kanaması geçiren ve beyin anjiyografisinde yaklaşık olarak 13 mm boyutlarında baloncuk tespit edilen 40 yaşındaki hasta yapılan müdahale ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu

BEYİN KANAMASI GEÇİREN HASTA SEREBRAL ANEVRİZMA (BALONCUK) TEDAVİSİ İLE HAYATA TUTUNDU
Bu içerik 536 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümünde, beyin kanaması geçiren ve beyin anjiyografisinde yaklaşık olarak 13 mm boyutlarında baloncuk tespit edilen 40 yaşındaki hasta yapılan müdahale ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastalara umut olmaya devam ediyor. Beyin kanaması teşhisiyle hastaneye gelen 40 yaşındaki hasta yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldü.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya, hastanın beyin anjiyografisinde 13 mm boyutlarında bir baloncuk tespit ettiklerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya, “Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gulyara Çiğdem Hocamız ile birlikte dış merkezden gelen hastaya beraber değerlendirip acil olarak endovasküler (kasıktan girilerek kapalı yöntemle) anevrizma tedavisi kararı aldık ve hastamızın anevrizması sağ kasığından bir iğne girişiyle başarılı bir şekilde müdahale ettik. Yoğun bakım sürecini tamamlayan hastamızı normal servise aldıktan sonra birkaç gün misafir ettikten sonra tekrar eski sağlığına kavuşturarak taburcu ettik” diye konuştu.
Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya, "Serebral Anevrizma (Baloncuk) Tedavisi için Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak beyin baloncuğu bulunan kanamış veya kanamamış anevrizması bulunan hastalara acil bir şekilde müdahale edildiğini kaydederken şu cümleleri kullandı: “
Normal bir atar damar(arter) duvarı üç katmandan oluşurken, Anevrizma ise arter duvarının kaslı tabakasının yokluğundan dolayı, sadece iki tabakadan oluşmaktadır ve bu nedenle anevrizmanın duvar yapısı ince ve zayıftır. Anevrizmanın kaynaklandığı damar duvarının zayıf olması ve anevrizmanın kendisi beyin kanaması için risk oluşturmaktadır.
Beyin atardamarlarından kaynaklanan bir anevrizmanın kanaması ise beyin kanamasına neden olur. Bu tür bir kanama felç, koma ve / veya ölüme neden olabilir. Beyin anevrizması, beynin ön ve yan kısmında bulunan atardamarlarda daha sık görülür. Ancak beyindeki herhangi bir yerdeki atardamardan anevrizmalar gelişebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya, son olarak Serebral anevrizmaların belirtileri hakkında genel bilgiler vererek önemli uyarılarda bulundu:
• Baş ağrısı,
• Görme bozuklukları (görme kaybı, çift görme vb.)
• Bulantı ve kusma
• Göz kapağında ani düşüklük oluşması
• Bayılma
Bu ve bunun gibi belirtilerden bir ya da birkaçı görüldüğünde en yakın hastaneye başvurulmalı ve gerekli tetkikler yaptırılmalıdır. Beyin anevrizmaları sigara, hipertansiyon ve aile öyküsü (genetik) dahil olmak üzere çeşitli faktörlerle ilişkilidir.  İlerleyen yaş, aşırı alkol tüketimi, ateroskleroz (atardamarın duvarında yağlı maddelerin, kolesterol, hücresel atık ürünler, kalsiyum birikmesi), kafaya travma (yaralanma) gibi diğer nedenlerle de oluşabilir.”
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gulyara Çiğdem ise yapmış olduğu açıklamada beyin anevrizmalarının genellikle yırtılmaları sonrası beyin kanamasıyla veya bilgisayarlı tomografi (BT taraması), manyetik rezonans görüntüleme (MRG) veya başka nedenlerden dolayı yapılan anjiyografi gibi tanısal muayeneler sırasında tesadüfen saptandığına dikkat çekti.  Dr. Öğr. Üyesi Gulyara Çiğdem, “Serebral anevrizma için iki tür tedavi yapılabilir. Tedavi şekli hastanın yaşına, anevrizmasına eşlik eden diğer faktörlere bağlı olarak seçilir” diye konuştu.
Şanlıurfa Harran Üniversite Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise yaptığı açıklamada, "İlimizde beyin baloncuğu bulunan kanamış veya kanamamış anevrizması bulunan hastalara başarılı bir şekilde anında müdahale edilmektedir. Hastane olarak, zaman gözetmeksizin Şanlıurfa'mıza hizmet için elimizden gelenin fazlasını yapmak için hazırız” diyerek  şifa bekleyen tüm hastalara acil şifalar diledi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ