Advert
Advert

112 Acil Karda Mahsur Kalanların İmdadına Yetişiyor

Şanlıurfa genelinde hakim olan kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Polis, Jandarma, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Karayolları ve DSİ ekipleriyle koordine sağlayarak vatandaşların sıkıntılarını çözüyor.

112 Acil Karda Mahsur Kalanların İmdadına Yetişiyor
Bu içerik 480 kez okundu.
Advert
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 19 Ocak 2022 günü Şanlıurfa genelinde tüm kademedeki okullar bir günlük tatil edilirken, gece başlayan yağışın ardından AFAD koordinesindeki ekipler de yol açma, mahsur kalanları kurtarma gibi faaliyetlere hız verdi.

Vali Abdullah Erin'in de, ekiplerin koordinasyon sağladığı iletişim sistemi üzerinden bizzat takip ettiği çalışmalar, büyük bir hız ve titizlikle yürütülüyor. Özellikle Hilvan-Siverek arasındaki karayolu ve bağlı köy yollarında mahsur kalanları kurtarmak için büyük çaba sarf eden ekipler, kardan kapanan yolların açılmasını bekleyen vatandaşlara da çorba ve kumanya dağıtımı yapıyor.

Halfeti Sırataslan Mahallesinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken bir ahırda kalan hayvanları kurtaran ekipler, Viranşehir BOTAŞ yolunda yaya olarak yolda kalan bir vatandaşı donmak üzereyken kurtardılar.

112 Acil numarasına vatandaşlardan gelen yardım taleplerini hızlıca değerlendiren ekipler, kardan kapanan köy yolları nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşayan hasta vatandaşlara da ulaşmak için büyük çaba gösteriyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ