Advert
Advert

​KARAKÖPRÜ'DE 'DAHİ' SERGİSİYLE GEÇMİŞTEN BUGÜNE DAHİLER ANLATILIYOR

Karaköprü Belediyesinin Esenler Belediyesi ile birlikte Battani Bilim Merkezi'nde açtığı 'DAHİ' sergisi ile geçmişten bugüne Türk mucit ve bilginlerinin tanıtımı yapılıyor

​KARAKÖPRÜ'DE 'DAHİ' SERGİSİYLE GEÇMİŞTEN BUGÜNE DAHİLER ANLATILIYOR
Bu içerik 344 kez okundu.
Advert

Karaköprü Belediyesinin Esenler Belediyesi ile birlikte Battani Bilim Merkezi'nde açtığı 'DAHİ' sergisi ile geçmişten bugüne Türk mucit ve bilginlerinin tanıtımı yapılıyor

Karaköprü Belediyesi Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde bilim ve bilim adamlarını tanıtma adına çalışmalar gerçekleştirirken, çok önemli bir sergiye de ev sahipliği yaptı. İstanbul Esenler Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve geçmişten günümüze Türk mucit ve dâhilerinin portreleriyle tanıtıldığı ‘DAHİ’ sergisi Karaköprü’de açıldı.

Karaköprü Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde açılan serginin açılışına Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan ve davetliler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Esenler’de açılan ‘dahi’ sergisini keşfedip Karaköprü’de açmak istediklerini ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Bilim merkezimizde geçmişten günümüze bilim insanlarını, dâhileri anlatan sergimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burayı ziyaret eden gençlerimizin geçmişte dünyayı değiştirecek buluşlar yapan ve bu coğrafyalarda yaşamış dâhileri görmüş oluyor. Bu sergide bize öncülük eden ve bizi yalnız bırakmayıp buraya teşrif eden Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Serginin öncülüğünü yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, medeniyetleri kurmuş olan bir şehirde bulunmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Göksu, “Her bir santimetresinde medeniyetin tecessüm ettiği Şanlıurfa’da dahi sergisini açmak bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bizler çağımızda sahte kahramanları çokça okuyoruz. Z kuşağına esas kahramanlarımızı anlatmak gerekirken bunun üstünü örterek sahte kahramanları öğretenleri görüyoruz. Biz de kendi medeniyetimizde çok değerli buluşlar yapan asıl kahramanlarımızı anlatmaya çalışıyoruz. Karaköprü Belediye Başkanımıza sergimizi buraya kadar taşıdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, her bir insanın dünyaya dahi olarak geldiğini ifade ederek bu topraklarda da çok önemli dâhiler çıktığını dünyadaki birçok buluşta atalarımızın imzası olduğunu kaydetti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Kuran’ı Kerim’in nuru ile birlikte ilimde gelişmeye başladığımızı söylerken, “Bütün ilim adamlarımız, dâhilerimiz nurunu Kuran’ı Kerim’den almıştır. Bu nurla birlikte geçmişte çok önemli atılımlar yapıldı, insanlığa büyük hizmetler gerçekleştirildi” diyerek dâhileri anlatan serginin önemine dikkat çekti.

İbni Sina, İbni Heysem, Harezmi, Fatih Sultan Mehmet ve Aziz Sancar gibi geçmişten bugüne onlarca dâhinin portreleriyle anlatıldığı sergi bir süre Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde sunulacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.