Advert
Advert

Harran Üniversitesi, Dünya Sıralamasında 172 Basamak Yükseldi

Harran Üniversitesi, Dünya Sıralamasında 172 Basamak Yükseldi
Bu içerik 603 kez okundu.
Advert

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler sonucunda URAP 2021-2022 dünya ve Türkiye sıralamaları yayınlandı.

Harran Üniversitesi, sıralamada 172 basamak yükselirken, Türkiye'den sıralamaya giren 112 yükseköğretim kurumundan biri oldu ve 54 üniversiteyi gerisinde bırakarak zirvede yerini almayı başardı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2021-2022 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler, toplam 62 bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi. Dünyadan 3 bin üniversitenin yer aldığı sıralamada üniversiteler, atıf sayısı, bilimsel doküman sayısı, yayın etkisi, atıf etkisi ve uluslararası iş birliği alanlarındaki performansına göre derecelendirildi.

Clarivate Analytics/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan URAP 2021-2022 sonuçlarına göre Harran Üniversitesi Türkiye’deki toplam 207 üniversite arasında 58’nci, 129 devlet üniversitesi arasında ise 49’ncu sırada yerini aldı.

Dünya genelini kapsayan tüm üniversiteler sıralamasında ise geçtiğimiz yıl 3 bin üniversite arasında 2 bin 234’ncü sırada bulunan Harran Üniversitesi, bu yıl 172 basamak yükseliş ile 2 bin 62’nci sırada yer almayı başardı.

Göreve geldiği günden beri bilimsel çalışmalara hız verdiklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kurduğumuz şemsiye grupları ile alanında uzman akademisyenlerimizle farklı dallarda çalışmalar başlattık. Üç yıldır üzerinde ısrarla durduğumuz ‘Proje yazma kültürü’, ‘Projen yoksa başkasının projesine mahkûmsun’, ‘Disiplinlerarası şemsiye ve ticariye uzanan girişimcilik projeleri’ meyvelerini vermeye başladı. Akademisyenlerin araştırma projelerini yaşam boyu sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak hocalarımıza destek olduk. Bu desteğimiz artarak devam edecektir. Akademisyenlerimize yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ