Advert
Advert

HRÜ’de Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlandı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama’ etkinliği düzenlendi.

HRÜ’de Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlandı
Bu içerik 533 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama’ etkinliği düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan konferans salonunda yapılan etkinliğe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik, dekanlar, kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

"Türkiye'de Tarım Öğretiminin 176. Yıldönümü" etkinliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Zeynep Pehlivan birer açış konuşması yaptılar.

Kaynaklarımızı etkin ve verimli olarak kullanmamız gerektiğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik: “Katma değerli ürünleri arttırmaya, onları daha verimli bir şekilde üretmeye dayalı birtakım teknolojileri geliştirmemiz lazımdır. Üniversiteler bunun için doğru bir adrestir. Tarımda dijital teknolojinin kullanımı konusunda iki yıldır yoğun çaba sarf ediyoruz. Sulama, gübre ve tohum önemli girdilerdir. Bunların daha verimli kullanılabilmesi için dijital teknolojilere yönelmeliyiz. Dijital sulama, enerjinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi ve tohum geliştirilmesi konusunda yerli ve milli olarak yapılacak çalışmalar çok önemlidir. Bu konuda şehrimizde bulunan kamu ve özel sektörlerle iş birliği içerisindeyiz” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan “Tarımda Girişimcilik” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya ile Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik tarafından günün anısına Prof. Dr. Cem Özkan’a plaket takdimi ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ