Advert
Advert

Kulakta sıvı birikmesi kalıcı duyma kaybına yol açıyor

İlkokul çağına kadar çok sık görülen kulak rahatsızlıklarının nedenlerini ve işitme sorunlarına yol açan durumları Özel Metrolife Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Rafet KELEŞ Op.Dr.Rafet KELEŞ’ten dinledik.

 Kulakta sıvı birikmesi kalıcı duyma kaybına yol açıyor
Bu içerik 752 kez okundu.
Advert

Ventilasyon tüpü iplik makarasına benzeyen, kulak zarına takılarak orta kulağa hava giriş çıkışını ve orta kulaktaki sıvının boşalmasını sağlayan, küçük plastik aparata denir.

Bir kulak tüpü, sürekli sıvı birikmesi, kronik orta kulak enfeksiyonları olan orta kulaklara uzun süreli drenaj ve havalandırma sağlamak için sıklıkla kullanılır.

Mikroskop ile çalışılarak dış kulak yolundan girilir ve kulak zarı çizilir. Bu işleme parasentez adı verilir. Kulak zarındaki çizilen yerden orta kulaktaki sıvı dışarı çekilir. Özel aletlerle tüp zardaki çizilen yere, bir ucu dış kulakta diğer ucu orta kulakta olacak şekilde yerleştirilir.

Böylece bir süre sonra östaki kanalı normal çalışmaya başlar. Ayrıca orta kulağa normal hava girişinin sağlanması ile kulak kemiği içerisindeki bal peteği gibi hücrelerin gelişimi de normale döner. Havalandırma tüpü ortalama 6-18 ay kulakta kalır.

Bu küçük tüpler bir dizi işlevi gerçekleştirmesi için kulak zarı içine yerleştirilmektedir. Kulak tüpleri orta kulaktaki havanın dışarıdaki hava ile serbestçe yer değiştirmesine izin vererek kulak enfeksiyonlarını ve orta kulakta basınç oluşmasını önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tüp düşene kadar deniz havuz veya banyoya girerken kulağa su kaçırmamaktır. Kulak, vazelinli pamuk veya kulak tıkaçları ile tıkanarak banyo yapılmalıdır. Kulak temizliği pamuklu çöpler ile kesinlikle yapılmamalıdır

rafet keleş kulak tüp hastane sağlık metrolife karaköprü ventilasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti