Advert
Advert

Mevsim Geçişlerinde Dengeli ve Yeterli Beslenmenin Önemi.

​Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Eda MELİK, soğuk havaların başlamasıyla birlikte bağışıklık sisteminin zayıfladığını ve bu aylarda yeterli ve dengeli beslenmenin hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Mevsim Geçişlerinde Dengeli ve Yeterli Beslenmenin Önemi.
Bu içerik 516 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Eda MELİK, soğuk havaların başlamasıyla birlikte bağışıklık sisteminin zayıfladığını ve bu aylarda yeterli ve dengeli beslenmenin hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Diyetisyen Eda Melik, Kış aylarında kapalı ortamlarda geçirilen vaktin artması ile birlikte fiziksel aktivitede azalma görülmektedir. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemimizde azalma söz konusudur. Bağışıklık sisteminin zayıflaması mevsimsel hastalıkları ve Covid-19’un artmasına sebep olmaktadır. Diğer mevsimlerde olduğu gibi Kış mevsiminde de dört temel besin grubu gün içerisinde yeterli ve dengeli şekilde alınmalıdır. Dört temel besin grubu içerisinde süt, et ve kuru baklagiller, meyve, sebze tahıllar bulunmaktadır. Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi Covid-19’dan korunmak için özellikle paketli ve hazır gıdalar yerine ev yemekleri tercih edilmelidir. Gün içerisinde alınacak kuruyemişler, turunçgiller, kuru yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacaktır. Diğer önemli bir nokta ise bağırsak florasının kalitesidir. Floramızın iyi olması için lifli içeriği yüksek besinler ve su tüketimi önemlidir. Lif içeriği yüksek olarak nitelendirdiğimiz meyve ve sebzeler kuru baklagiller ve tahıllar gün içinde tüketilmelidir dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.