Advert
Advert

ESKİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ, BİRÇOK ÂLİM YETİŞTİREN İLK İSLAM ÜNİVERSİTESİNİN BULUNDUĞU HARRAN’DA KÜLTÜRÜNÜ KAYBETMEYEN HALK, ARAPÇA AŞIYA ÇAĞRILDI.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri vatandaşlarımızın aşıya ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Harran ve bağlı Mahallelerinde halkımızı hem bilgilendiriyor hem de Aşılarını yapıyorlar.

ESKİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ, BİRÇOK ÂLİM YETİŞTİREN İLK İSLAM ÜNİVERSİTESİNİN BULUNDUĞU HARRAN’DA KÜLTÜRÜNÜ KAYBETMEYEN HALK, ARAPÇA AŞIYA ÇAĞRILDI.
Bu içerik 349 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri vatandaşlarımızın aşıya ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Harran ve bağlı Mahallelerinde halkımızı hem bilgilendiriyor hem de Aşılarını yapıyorlar. Vatandaşlar aşı noktalarına minareden yapılan Türkçe-Arapça anonslar, Medikal Kurtarma Ekibi (Umke) araçlarıyla Arapça anons edilmesi, Sağlık Personellerinin ev ev dolaşması ve muhtarın mahalleye önceden haber vermesi ile çağrıldı.

İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe Sağlık Müdürü ve İdareciler, Harran’ın  “Küçükminare, Büyüktürbe, Göktaş, Gögeç, Şuayıpşehri mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda halkı bilgilendirerek, aşı olmaları konusunda ikna çalışmaları yaptılar.

Vatandaşların hem ziyaret hem de aşı olmaları konusunda ikna etmek için İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM Harran’ın “KÜÇÜKMİNARE” mahallesindeydi.

İl Sağlık Müdürü GÜLÜM burada yaptığı açıklamada;

Aşı oranları düşük olan kırsal mahallelerimizde gezilerimiz devam ediyor. Bugünde Harran ilçemize bağlı “Küçükminare” kırsal kesimindeyiz. Bir gün öncesinden mahalle muhtarımız İsa BAŞARAN ile görüşerek mahalleye Aşı ekipleri ve bizim geleceğimiz bilgisi duyuruldu. Sağlık çalışanlarımız sabahın erken saatlerinde itibaren buraya geldiler. Şuan köyde İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. İbrahim Halil ÇİFTÇİ ile birlikte buraya geldik. Maalesef bu kırsal mahallemizde aşı oranları düşük olan yerlerden biri ve bizim buraya aşı için altıncı gelişimiz. Aşı oranları tamamlanana kadar da gelmeye devam edeceğiz. Tahmin ediyorum Şanlıurfa kırmızı kategoriden turuncu kategoriye bir iki gün içerisinde çıkacak. Sahada büyük bir emek büyük bir çaba var, bu emeklerin sonuçlarını da almayı umut ediyoruz.

Hem Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (Umke) aracımızla ve cami minaresinden anons yapıldı. Anons üzerine bizim de tahminimizin üstünde aşılama için katılım oldu. Bugün burada iyi bir aşılama oranıyla ayrılmayı düşünüyoruz. Akşam saatlerine kadar ekiplerimiz burada olacaklar. Yapılan çabalar için hem halkımıza hem Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.

Mahalle Muhtarı İsa BAŞARAN Sağlık ekiplerinin bu mahalleye altıncı gelişi, İl Sağlık Müdürü ve İlçe Sağlık Müdürüne yapılan Çalışmalar için teşekkür ederek, başarılar diledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.