Advert
Advert

ŞANLIURFA SİVEREK UZUNCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DSİ Şanlıurfa iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

ŞANLIURFA SİVEREK UZUNCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Bu içerik 818 kez okundu.
Advert

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2.050 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının sağlanacağını söyledi.

 

Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, çalışmaların Gövde dolgu imalatı ve vana odası kalemlerinde devam edeceğini belirtmiştir. Temelden yüksekliği 24,35 metre ve su depolama kapasitesi 1,893 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.385.180 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ