Advert
Advert

Telabyad’a Kesintisiz Enerji Verilmeye Başladı

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçerek, hayatın normale döndüğü Telabyad’ın elektrik enerjisini temin etmek amacıyla yapılan çalışmalar tamamlandı.

Telabyad’a Kesintisiz Enerji Verilmeye Başladı
Bu içerik 770 kez okundu.
Advert
Gece saatlerinde Telabyad’a giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kurulumu tamamlanan enerji tesislerindeki şalteri kaldırarak, Türkiye’den temin edilen elektriği ilk kez ilçeye verdi.

İlçelerine elektrik gelmesinin sevincini dua ederek ve Türkiye’ye teşekkür ederek gösteren Telabyad Mahalli Meclisi üyelerinin kurban kesme isteğini Vali Erin kabul etmeyerek, kesilmek istenen koçun serbest bırakılmasını istedi.

Barış Pınarı Bölgesine Türkiye’den kesintisiz enerji verilmesinin, temel insan ihtiyacı olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Türkiye’den enerjinin kesintisiz şekilde bölgeye verilmesi önemli bir adımdı. Ancak Türkiye’den gelecek elektriğin de ücretsiz olmayacağını ifade etmek gerekiyor. Burada, belli bir ücret karşılığında Telabyadlı kardeşlerimiz abone olacaklar. Tüketecekleri enerjinin karşılığını ön ödemeli sistemle yapacaklar. Parasını peşin ödeyecekler, bittiğinde tekrar yükleme yapacakları bir sistem olacak.” diyerek, yanlış anlaşılmanın olmamasını istedi.

Bölgede elektrik enerjisinin iletimi ve ücretlendirilmesi işinin, Mahalli Meclis ile taahhüt imzalayan bir firmanın yürüteceğini, enerji ücretinin de anlaşılan bedel üzerinden tahsil edileceğini kaydeden Vali Erin, firmanın ihtiyaç olan trafo ve tesis kurulumlarını da yapacağını söyledi.

Telabyad’a Türkiye’den gelen ilk elektrik enerjisinin verilmesinin ardından Telabyad Hastanesinde yapımı tamamlanan ek binayı ziyaret eden Vali Erin, burada yapılan çalışmalar hakkında Telabyad Koordinatörü Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak’tan bilgiler aldı.

Telabyad’daki Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezini de ziyaret eden Vali Erin’e Telabyad’daki temaslarında İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da eşlik etti.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ