Advert
Advert

Coşkun: Basın Ayakta Duramaz Hale Getirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun, Cumhur Başkanlığı genelgesinde hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak, kararı Gazetecileri ayakta duramaz hale getirdiğini söyledi.

Coşkun: Basın Ayakta Duramaz Hale Getirildi
Bu içerik 636 kez okundu.
Advert

İl Başkan Yardımcısı Coşkun, yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı.

Yayınlanan Kararnamede Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tasarruf tedbirlerinden muaf tutuldu.  Yayınlanan kararname ile zaten ayakta durmakta güçlük çeken gazeteciler bundan sonra ayakta duramayacak hale getirilmiştir. 

Geçtiğimiz yıllarda Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, Gazetelere verilen resmi ilan sayılarında da ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

Doğrudan ihale temini ile yapılan ihaleler hem rekabeti önlemişti. Hem de gazetelerin resmi ilan sayısını düşürmüştü.

 

Pandemi döneminde ekonomik sıkıntı yaşayan gazeteler ilan düşüklüğü nedeniyle daha fazla sıkıntı içerisine girmişti. Tüm bu sıkıntılarla mücadele veren Gazeteciler son yayınlanan kararname ile ayakta duramaz hale geldi. 

 

Geçtiğimiz gün Cumhur Başkanlığı "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı.  Yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

 

Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bastırılması zorunlu görülen dokümanlar ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek. 

Tüm zor şartlar altında Halkın haber almasını sağlayan basına destek vermek gerekirken, ihale ilanı ve gazete alımı kısıtlamaları ile basın ayakta duramaz hale getiriliyor. Ayrıca son zamanlarda Basına yönelik alınan kararlar ekonomik yönden basını zayıflatıyor ve basının sesini kısmaya çalışılıyor.

 

Garantili ihaleler başta olmak üzere bazı bürokratların birkaç kurumdan aldığı maaşlarda ve diğer alanlarda yapılan harcamalarda tasarruf sağlaması gerekmektedir.  Gazetecilerin ayakta kalabilmeleri ve görevlerini sürdürebilmeleri için Kararnamede yer alan BASIN VE YAYIN GİDERLERİ bölümünün bir an önce geri çekilmesi gerekmektedir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti