Advert
Advert

AYDINLIK "URFA’DA EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN İNSANLAR VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Büyükşehir, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye Belediyelerinde yapılan işe alımlarla alakalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

AYDINLIK
Bu içerik 1151 kez okundu.
Advert

Vermiş olduğu soru önergesi ile alakalı açıklama yapan Aziz Aydınlık, “ne yazık ki Şanlıurfa’da işsizlik kol gezerken, insanlar ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar ederken birilerine yakın olmak ve Ak Parti üyesi olmak dışında bir nitelikleri bulunmayanlar belediyelerde işe alınıyor, dolgun maaşlarla çalıştırılıyorlar. Bu adaletsizliktir, gençlerimiz işsiz işsiz sokaklarda dolaşırken bu adam kayırmacılığa sessiz kalamayız. O nedenle belediyelerin 2019 seçimlerinden sonra aldıkları eleman sayısını, hangi şartlarda alındıklarını, kadrolarını vb. soruları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorduk” dedi.

URFA’DA EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN İNSANLAR VAR

Şanlıurfa’da işsizliğin ve yoksulluğun çok ağır hissedildiğinin altını çizen Aydınlık, “memleketimiz işsizlikten, yoksulluktan kırılıyor, ben günde onlarca telefon alıyorum; iş isteyen, aş isteyen, evime ekmek götüremiyorum diyen, evimin kirasını ödeyemiyorum diyen. Bu sebeplerle arayan onlarca insan var. Zaten Şanlıurfa’da iş olsa, aş olsa insanlarımız mevsimlik tarım işçisi olarak kilometrelerce öteye gitmezler, insanlarımız ne yazık ki evlerini, köylerini terk ediyorlar. Durum buyken sırf Ak Parti üyesi oldukları için bazı kişilerin belediyelerde, iştiraklerinde, şirketlerde çalıştırılmaları toplumu derinden sarsıyor, insanların devlete, adalete olan güvenlerini zedeliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil” diyerek sözlerine devam etti.

HERKES BİRBİRİNİN AKRABASI

Şanlıurfa Belediyelerinde çalışanların çoğunluğunun akraba olduğunu dile getiren Aydınlık, “yani bu işe alımları herkes görüyor, listeler yazılıyor, listeler Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatlarından çıkıyor, yahu bu memlekette insan mı kalmadı, Ak Parti üyesi olmayanlar belediyelerde çalışamıyor mu? Anlamak mümkün değil, işe girenlerin isimlerine baktığımız zaman hemen hemen hepsi birilerinin akrabası, soyadları bile aynı. Kimisi ilçe başkanının, kimisi belediye bürokratının, kimisi milletvekilinin, kimisi ilçe yöneticisinin akrabası. Bu nasıl bir iştir. Yapılan bu adaletsiz işler vatandaşımız tarafından artık görülüyor. İnşallah Millet İttifakı’nın iktidarında işe alımlarda sadakat değil liyakat öncelik olacak, insanlar işe girmek için siyasi partilerin temsilcilerini değil kendilerini referans gösterecekler” diyerek sözlerini noktaladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti