Advert
Advert

Bediüzzaman'ın son talebesi Hüsnü Bayramoğlu vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabey vefat etti.

Bediüzzaman'ın son talebesi Hüsnü Bayramoğlu vefat etti
Bu içerik 1275 kez okundu.
Advert

Son bir aydır Koronavirüs tedavisi gören Hüsnü Baayramoğlu, yaklaşık 2 haftadır entübe halindeydi.

1935 Safranbolu doğumlu olan Hüsnü Bayramoğlu, 1949’da Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine girmişti. Bediüzzaman Hazretlerinin Urfa'da vefat ettiği ana kadar yakınında bulunan Hüsnü Bayramoğlu, Bediüzzaman’ın şoförlüğünü yapmış ve vekil tayin ettiği isimlerden biriydi. Bediüzzaman Said Nursi, "Hüsnü Risale-i Nur'un bir kahramanıdır." diye ifade etmişti.

Hüsnü Bayramoğlu Nursöz adlı sosyal medya hesabından haftada iki defa dersler ile dünyadaki tüm nur talebelerine hitap ediyordu. Hastaneye kaldırıldığında talebeleri tarafından bu sohbetler devam etmişti. Hastanede entübe olmadan bir kaç saat önce Şanlıurfa'dan canlı yayınlanan Risalle-i Nur dersini ve Aşr-ı Şerifi dinlemişti. bu program Bediüzzaman Said Nursi'nin defnedildiği ilk mekan olan Dergah camiinin yanındaki çift kubbenin altı idi. Bediüzzaman Said Nursi'nin miladi vefat yıldönümü olan 23 Mart 2021 deki programda son kapanış Şanlıurfadan gerçekleşmişti.

 

işte programın linki

https://www.youtube.com/watch?v=_3HgMa-QoM0

ERBAŞ: "BAYRAMOĞLU, ÖMRÜNÜ İNANÇLI VE AHLAKLI NESİLLERİN YETİŞMESİNE VAKFETTİ"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da; Hüsnü Bayramoğlu'nun ömrünü inançlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesine vakfettiğini söyledi.

Prof. Dr. Erbaş; "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. İnançlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde ömrünü vakfeden Hüsnü Bayramoğlu beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi..

 

Hüsnü Bayramoğlu'nun cenaze programı
20- Nisan Salı günü Öğle Namazını Müteakip Eyüp Sultan Camiinde cenaze namazı kılınacak ve Eyüp Sultan Kabristanında defnedilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti