Advert
Advert

"11 NİSAN KURTULUŞ GÜNÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

​ Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünde Mahalli Kurtuluşun önemine dikkat çekmek için dağcı ve doğaseverler tarafından "11 Nisan Kurtuluş Günü Doğa Yürüyüşü" Gerçekleştirildi.

Bu içerik 701 kez okundu.
Advert

           Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünde Mahalli Kurtuluşun önemine dikkat çekmek için dağcı ve doğaseverler tarafından "11 Nisan Kurtuluş Günü Doğa Yürüyüşü" Gerçekleştirildi.

        Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ve Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Urfadosk            11 Nisan Kurtuluş Günü Doğa Yürüyüşü’nü organize ederek olarak onyedi kişilik grupla Karaköprü ve Hilvan ilçeleri arasındaki rotayı sekiz saatte 21 km yürüyerek tamamladılar.

       Karaköprü ilçesi Yedikuyu mahallesinde onyedi dağcı ve doğaseverden oluşan grupla  başlayan doğa yürüyüşünde ilk rota  İnik mağaraları oldu. İnik mağaraları ilçe merkezinin güney kısmında, kuytu bir yerdedir. 3 katlı mağaralarda, kaya mezarları ve insan yaşam izleri görülür. Yerden yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan mağaralar derin bir vadinin içindedir.Tenha bir yerde bulunan mağaralara varmadan su kuyusu, doğal su kaynağı ve çevreye dağılmış çeşitli sunarlar bulunur. Mağaraların en üst kısmında, yine yumuşak kayaya oyulmuş su sarnıçları ve sunaklar bulunur. Birbirine geçişli olan İnik mağaralarının içinde, yerlere ve duvarlara yapılmış ve ne amaçla yapıldığı bilinmeyen ancak zamanın ihtiyacına göre yapıldığı düşünülen ilginç oymalar bulunmaktadır.

        İnik mağaralarının bulunduğu alanda  mola veren grup çevre gezisi yaptıktan sonra vadilik alandan yürüyüşe devam ederek   yaklaşık 5 km ilerideki ovalık alanda bulunan Höyüklü Garoz ya da Büyük Garoz mahallesi olarak bilinen Ermenilerden kalan yerleşim yerine ulaştılar.Burada ikinci molayı veren grup daha sonra geniş alanlardan yürüyerek yeraltı sularının bulunduğu Deffere mahallesine geldiler.Mahallede  oluşan obruk üstüne inşa edlen betonla kapllı kümbetin  içinde akan yeraltı suyunu yakından izleyerek kısa molayla dinlendiler.Yağmurun  cişelemeye başlamasıyla harekete geçen grup Yedikuyu mahallesine doğru yürüyüşe geçti.Yağmurun etkisini kaybetmesiyle vadilik alanda yükselerek Yedikuyu mahallesine vardılar.Orada bekleyen minibüse binerek şehir merkezine dönerek etkinliği tamamladılar.

        11 Nisan Pazar günü 09.30’da başlayan etkinlik akşam 17.30 ‘da sona erdi.Toplamda 21 km süren rotayı tamamlayan dağcı ve doğaseverler, Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünde "11 Nisan Kurtuluş Günü Doğa Yürüyüşü" yaparak, bugün üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl bir mücadeleyle ve  nelere malolarak geri alındığının anlaşılmasının önemini göstermek istediklerini belirttiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti