Advert
Advert

ŞANLIURFA'YA ÖZGÜ SEBZELER TESCİL EDİLDİ

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 4 yıl önce başlatılan çalışma sonuç verdi. Şelengo, Tat Karpuzu, Urfa Kavunu, Urfa Kabağı, Tophan Patlıcanı ve Kilis bölgesine özgü yaygın olarak tüketilen Zabaran Patlıcanı tescil edildi.

ŞANLIURFA'YA ÖZGÜ SEBZELER TESCİL EDİLDİ
Bu içerik 3800 kez okundu.
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 6 yerel çeşit tescillendi.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçe Bitkileri Bölümü Sebze ve Süs Bitkileri Birimi personelleri Dr. Mahmut BAYRAM ve Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal KÜÇÜK tarafından 2017 yılından beri yürütülen çalışmalar sonucunda Şelengo, Tat Karpuzu, Urfa Kavunu, Urfa Kabağı, Tophan Patlıcanı ve Kilis bölgesine özgü yaygın olarak tüketilen Zabaran Patlıcanı yapılan arazi ve laboratuvar çalışmaları neticesinde TTSM’ de yerel çeşit olarak tescil edildi.
Viranşehir Kaymakamlığı Viranşehir Tarım İlçe Müdürlüğü ile Karaköprü Kaymakamlığı Karaköprü Tarım İlçe Müdürlüğünün talebi üzerine GAPTAEM tarafından 2017 yılında başlayan Şelengo ve Tat Karpuzu çalışmaları yerel tohum buluşmalarının ardından genişletilerek devam ettirilmişti. Karaköprü belediyesi de Tat Karpuzu için destek olmuş ve coğrafi işaret almıştı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ